Motivatie en inspiratie
Monica Can
Motivatie en inspiratie
1 min
1

Dankbaar

1 min
1

Vandaag is mijn verjaardag en dat is voor mij echt een dag om eens na te denken over mijn leven. En als ik aan mijn leven denk dan is het allereerste wat bij mij opkomt een enorme dankbaarheid.

Dankbaar dat alle beslissingen die ik in het verleden heb genomen mij naar het leven hebben geleid wat ik nu heb. Beslissingen die misschien niet altijd makkelijk waren en beslissingen die ook tot een tijd hebben geleid waarin het allemaal niet zo voorspoedig ging. Maar mij uiteindelijk wel hebben gebracht waar ik nu ben.

En ja, natuurlijk heb ik nog dromen en doelen die ik wil bereiken. En ik weet dat die er uiteindelijk ook zullen komen. Soms misschien op momenten dat ik die helemaal niet verwacht. En dat is fijn en maak het leven juist spannend.

Ik ben dankbaar dat ik nog steeds van mijn ouders mag genieten, ook al gaat het momenteel niet helemaal goed met hun gezondheid, ze zijn er nog wel en ik kan nog veel met ze genieten.

Dankbaar en veilig in het westen.

Iets waar ik me de laatste tijd zeer bewust van ben is de luxe waarin wij hier in het westen leven. Gisteravond is dit weer eens bevestigd toen ik een reportage op tv zag waarin jonge mensen op zee bootvluchtelingen uit oorlogsgebieden van de dood gered hebben.

Allereerst heb ik groot respect voor deze mensen die hun leven wagen om andere mensen te redden. Heel eerlijk, ik denk niet dat ik dat zou kunnen en willen.

Maar als ik deze bootvluchtelingen zie die met honderden bij elkaar gepakt in een rubberboot zitten, gevlucht uit een land waar oorlog heerst en familie en vrienden achter gelaten, dan voel ik een grote onmacht. Sommige vrouwen waren zwanger of hadden hele kleine kinderen bij zich. Als ik deze mensen zie dan ben ik me weer eens dubbel bewust hoe dankbaar wij mogen zijn dat we hier in een ‘veilig’ westen wonen. En ja, natuurlijk is hier ook niet alles in orde. Er valt altijd wel iets te klagen.

Maar wij hebben wel een dak boven ons hoofd, warm water uit de kraan en warm huis waar het licht brandt. We willen het altijd graag beter en anders maar is het leven niet mooi zoals het is? Gewoon dankbaar zijn voor de kleine mooie dingen die het leven ons biedt.

Ik ben in ieder geval dankbaar voor mijn leven zoals het nu is. En ik geniet van elk moment en voel me zeer bevoorrecht. Het leven komt soms ook tussen mijn plannen door, maar dat is goed zo als het is. Ik wil genieten van elk moment.

Het leven is in het nu, niet in de toekomst en ook niet in het verleden.

 

Reacties
Categorieën