DIY ideetjes
Monica Can
DIY ideetjes
1 min
6

DIY Brillenreiniger spray, snel gemaakt en zeer effectief

1 min
6

Deze diy brillenreiniger spray is zeer effectief en je hebt er maar weinig voor nodig.

Al enige tijd heb ik (helaas) een leesbril nodig, vooral als ik wat langer achter de computer aan het werk ben. En als ik ergens een hekel aan heb zijn het vieze brillenglazen. En om de een of andere reden komen er bij mij altijd heel snel weer vlekken op mijn glazen. (Of ben ik niet alleen en hebben meer mensen hier last van?) En ik let toch altijd echt goed op dat ik mijn bril niet bij de glazen vastpak, maar dat helpt dus niets.

Tot nu toe gebruikte ik voor het reinigen altijd vochtige brillenpoetsdoekjes. Maar als er iets milieuonvriendelijk is zijn het deze doekjes wel, die ook nog per stuk verpakt zijn,  Omdat ik mij vreselijk ergerde aan deze doekjes ben ik op Pinterest gaan zoeken naar recepten om een eigen diy brillenreiniger spray te maken.

Tot mijn verbazing vond ik geen Nederlandse recepten alleen maar Duitse- en Engelstalige recepten. Tijd dus om te gaan experimenteren en een recept van mijn eigen diy brillenreiniger spray te maken voor de site.

Hier komt het super simpele recept.

diy brillenreiniger spray

Benodigdheden voor je diy brillenreiniger spray

25 ml. (gedestilleerd) water

25 ml. alcohol 96%

1 druppel vloeibare zeep naar keuze

1 blauw- of bruinglasflesje van 50 ml. met sprayverstuiver

Bereidingswijze

Giet het water en de alcohol in het glazen flesje en voeg dan de druppel vloeibare zeep toe. Draai de verstuiverdop erop, even goed schudden en je diy brillenreiniger spray is klaar voor gebruik.

Gebruiksaanwijzing

Neem een zacht doekje (ik gebruik een bamboedoekje maar je kunt ook het doekje gebruiken dat vaak bij een bril geleverd wordt. Belangrijk is dat het niet pluist!) en spray hier een beetje diy brillenreiniger spray op. Met de vochtige doek maak je nu je glazen schoon en in no time zie je alles weer haarscherp 🙂

P.S. Ik maak ook het scherm van mijn smartphone hiermee schoon, ik neem dan een bamboedoekje en maak dit licht vochtig met de spray en maak hiermee het scherm schoon, even nawrijven met een droog doekje en je scherm is weer blinkend schoon en vrij van vingerafdrukken. Maar let op: dit is op eigen verantwoordelijkheid, ik weet niet of alle schermen hier tegen kunnen.

Reacties
Categorieën