Herbruikbare eye make-up remover pads, zacht en effectief

Herbruikbare eye make-up remover pads, zacht en effectief

Deze herbruikbare eye make-up remover pads zijn zo simpel om te maken. Ze maken je ogen prima schoon en je bespaart een hoop afval als je ze zelf maakt.

Ik moet eerlijk toegeven, oogmake-up verwijderen is absoluut niet mijn favoriete bezigheid. Bij mij moet mijn gezicht schoonmaken het liefst simpel, effectief en snel zijn. En oogmake-up verwijderen duurt altijd veel te lang naar mijn zin ;-).  Voordat ik zelf mijn eigen producten begon te maken (alweer een aantal jaar geleden) en nog niet zoveel bezig was met zero waste en afval verminderen kocht ik altijd van die kant en klare eye make up remover pads. Dat vond ik echt super handig. Maar die zou ik nu nooit meer kopen. En een paar weken geleden kwam het idee in me op om deze zelf te gaan maken. Met als resultaat dit recept voor herbruikbare eye make-up remover pads.

De basis is simpel en ik gebruik hiervoor mijn herbruikbare wattenschijfjes die ik maak van oude handdoeken.

 

herbruikbare eye make-up remover pads

 

Benodigdheden voor je herbruikbare eye make-up remover pads

herbruikware wattenschijfjes (zelfgemaakt of gekocht)

1 glazen pot

15 ml. jojoba olie

15 ml. zachte vloeibare zeep (ik gebruik de Farfalla vloeibare zeepbasis omdat die heel zacht is en dat vind ik een veilige idee bij mijn ogen, maar je kunt ook een andere zachte, neutrale vloeibare zeep nemen zoals vloeibare castille zeep. Neem wel een zeep zonder geur om oogirritaties te voorkomen)

100 ml. korenbloemhydrolaat of rozenhydrolaat (eventueel kan je ook gedestilleerd water nemen, maar een hydrolaat werkt meteen verzachtend voor je ogen en geeft ook nog een fijne geur)

Bereidingswijze:

Doe de jojoba olie en vloeibare zeep in een glazen maatbeker of pot en giet daar langzaam het hydrolaat bij, roer nu voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.

De de wattenschijfjes in een glazen pot en giet hier nu langzaam het mengsel bij totdat alle wattenschijfjes verzadigd zijn. Je kunt tussendoor de pot ook even dichtdoen en omdraaien zodat alle wattenschijfjes de vloeistof goed op kunnen nemen. De wattenschijfjes hoeven niet heel erg nat te zijn maar licht vochtig. Het kan dus zijn dat je nog wat van het mengsel over hebt, afhankelijk van hoeveel wattenschijfjes je hebt gebruikt. Dit kan je dan in een donker glazen flesje of potje bewaren en de volgende keer gebruiken. Sluit de pot goed af zodat de herbruikbare eye make-up remover pads niet uitdrogen.

 

Als je je ogen wilt reinigen dan haal je een schijfje uit de pot en reinigt hiermee je ogen. Niet te hard wrijven, beter even de pad op je gesloten oog laten liggen en dan rustig je oogmake up wegvegen.

Gebruikte wattenpads spoel ik altijd even uit en doe ze dan in een potje met sodawater totdat ik er genoeg heb om met de witte was mee te wassen (ik doe ze dan in een wasnetje). Hierdoor blijven ze mooi wit.

 

Persoons viviane
Door

Persoons viviane

op 14 September 2018

Ook geschikt voor waterproof mascara en eye liner?

Jolanda
Door

Jolanda

op 14 September 2018

Wat een leuk idee...!

Cisca waszmann
Door

Cisca waszmann

op 16 September 2018

Mooi idee. Mijn vraag is nu of ik deze pads ook zou kunnen gebruiken voor het reinigen van de zachte kunststof oorstukjes van van mijn gehoorapparaat? Nu gebruik ik daar steeds geïmpregneerde doekjes voor. Dat vind ik onnodig belastend voor het milieu maar ik weet geen alternatief.

Ria
Door

Ria

op 1 May 2019

Kan ik deze ook gebruiken als gezichtsreiniger?

Ineke vd Slot
Door

Ineke vd Slot

op 22 August 2021

Ik heb de zeep gemaakt van stukjes vanuit een hotel meegenomen. Een paar druppels doterra olie erbij. Heerlijk goed idee Gr ineke

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down