Suiker olie peeling, verzorgend en schuimend voor onder de douche
Bad en douche
Monica Can
Bad en douche
1 min
0

Suiker olie peeling, verzorgend en schuimend voor onder de douche

1 min
0

Deze suiker olie peeling is heerlijk verzorgend voor je huid en door het schuim geeft het een extra weldadig gevoel. Een body scrub met een luxe extra!

Ben jij op zoek naar een peeling creme die zorgt voor een zeer zachte huid en bij gebruik een heerlijke schuimlaag geeft dan is dit recept voor een suiker olie peeling creme zeker iets voor jou.

De creme is heerlijk romig en met je favoriete etherische olie geef je er ook nog een fijne geur aan.

De suiker olie peeling op de foto is donker van kleur omdat ik ruwe rietsuiker en vanille- en benzoe etherische olie heb gebruikt. Dit geeft een donkere kleur maar je kunt ook gewoon witte suiker of zelfs zeezout gebruiken voor deze peeling. Het resultaat blijft hetzelfde.

 

suiker olie peeling

 

 

Benodigdheden voor je suiker olie peeling

30 g sheaboter

20 g amandelolie

20 g jojobaolie

10 druppels vitamine E

125 gram suiker (of eventueel zout maar niet te grof)

10 druppels etherische olie naar keuze of een lekkere  etherische olie compositie 

8 g betaine

 

Bereidingswijze:

Doe de sheaboter, amandelolie en jojobaolie in een glazen maatbeker of pot en zet dit in een pannetje of schaal met heet water en roer dit even goed door zodat de sheaboter kan smelten. Je hoeft de pan niet op het vuur te zetten want dan wordt het te heet voor de sheaboter en wordt de sheaboter korrelig.

Als de sheaboter vloeibaar is dan kan je de vitamine E, suiker, etherische olie en betaine toevoegen en het geheel rustig aan doorroeren (zodat de betaine niet gaat schuimen) als alles goed gemengd is dan doe je de suiker olie peeling in een mooie glazen pot en zet het geheel in de koelkast om het wat harder te laten worden. Als het een cremige massa is dan het geheel uit de koelkast halen en met een schone lepel even doorroeren zodat het geheel mooi luchtig wordt en je de suiker olie peeling makkelijk uit de pot nemen kan.

De suiker olie peeling is ongeveer 6 maanden houdbaar.

 

Gebruik:

Onder de douche een beetje suiker olie peeling uit de pot halen (pas op dat er geen water in de pot komt, dan kan de peeling sneller bederven) en je huid hiermee masseren en genieten van het schuim en de heerlijke geur. Daarna afspoelen.

 

 

 

 

 

Reacties
Categorieën