arrow_drop_up arrow_drop_down
Havermout gezichtsreiniger, reinigt de huid en verzacht.

Havermout gezichtsreiniger, reinigt de huid en verzacht.

Deze havermout gezichtsreiniger is een combinatie van een gezichtsreiniger, een lichte peeling en masker in 1 product.

Als ik bij ons bij de bio winkel ben dan vind ik het altijd reuze interessant om te kijken naar de huidverzorgingsproducten die ze daar aanbieden en doe zo ook weer ideetjes op om zelf mijn producten te maken.

Een tijdje geleden kwam ik  een reinigingspoeder voor je gezicht tegen op basis van havermout. In eerste instantie was ik verbaasd want met havermout mijn gezicht reinigen is nou niet echt iets waar ik zelf op zou komen. Maar ik vond het wel een grappig idee en ik had alle ingrediënten in huis, dus ik besloot om te gaan experimenteren om het product zelf na te maken. En het resultaat mag er absoluut zijn en vandaag ga ik het recept met jullie delen.

Hier is een overzicht van de ingrediënten en hun voordeel / doel in deze gezichtsreiniger:

Haver: reinigt de huid, verzacht en hydrateert

Bentoniet of kaolin klei:  absorbeert / verwijdert gifstoffen, verzacht de huid

Amandelen – Lichte exfoliant, verzacht de huid

Gedroogde bloemen zoals roos, lavendel en calendula kan je gebruiken voor rustgevende en hydraterende eigenschappen

Lavendel etherische olie – Lavendel is de meest veelzijdige olie en perfect voor elk huidtype, met inbegrip van droge, gevoelige, acne, geïrriteerd en ontstoken, of vette huid.

Deze havermout gezichtsreiniger is geschikt voor alle huidtypes en zacht genoeg voor dagelijks gebruik.  De eenvoudige combinatie van klei, haver, en rustgevende lavendel etherische olie reinigt de huid op natuurlijke wijze, verwijdert dode huidcellen, kalmeert en verzacht.

havermout gezichtsreiniger

 

 

Maak je eigen havermout gezichtsreiniger

Ingrediënten

  • 15 gram havermout/havervlokken
  • 15 gram bentoniet klei of kaolin klei ( geschikt voor de zeer gevoelige huid)
  • 10 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel gedroogde bloemen naar keuze. Je kunt gebruik maken van één of een combinatie van de volgende gedroogde bloemen: rozenblaadjes, lavendel, calendula of kamille
  • 10 druppels lavendel etherische olie

Gebruiksaanwijzing

Maal de haver, amandelmeel en de gedroogde bloemen in een koffie / kruidenmolen of blender/keukenmachine tot een fijn poeder. Meng dit mengsel in een glazen kom met de bentoniet of kaolin klei en de etherische olie.  Bij voorkeur bewaren in een glazen pot.

Gebruik

Neem  ongeveer ½ – 1 theelepel van havermout gezichtsreiniger  in de palm van je hand en meng dit met enkele druppels water – genoeg om er een ​​dunne pasta van te maken. Masseer hiermee je huid (vermijd echter de gevoelige huid rondom de ogen) en spoel na met water.

Voor een gezichtsmasker meng je een paar theelepels havermout gezichtsreniger met een beetje water – genoeg om er een dikke pasta van te maken. Breng op de huid aan en laat gedurende 10-15 minuten invwerken. Spoel af met warm water.

Om het masker nog verzorgender en voedender te maken kan je  het water in dit masker vervangen door pure aloe vera gel, hydrolaat of  kruidenthee!

Wil je nog meer haver recepten probeer dan ook eens de haver peelingzakjes voor onder de douche.

 

Alle benodigdheden voor je havermout gezichtsreiniger (behalve de haver, maar die kan je in de supermarkt kopen) vind je ook in de Aromalifestyle shop

Sonja
Door

Sonja

op 4 November 2017

Goed idee! Ga ik uitproberen! Ik weet van het havermelk maken dat je heerlijk zachte handen overhoudt van het wassen van de noten zak. na het laten doorlopen van de melk... :-)

Emily
Door

Emily

op 4 February 2020

Is dit recept geschikt om dagelijks je gezicht mee schoon te maken?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 6 February 2020

Ja hoor, dat kan. Staat ook in het artikel ;-)

Reactie plaatsen