Havermout gezichtsreiniger, reinigt de huid en verzacht.

Havermout gezichtsreiniger, reinigt de huid en verzacht.

Deze havermout gezichtsreiniger is een combinatie van een gezichtsreiniger, een lichte peeling en masker in 1 product.

Als ik bij ons bij de bio/natuurvoeding winkel ben dan vind ik het altijd reuze interessant om te kijken naar de huidverzorgingsproducten die ze daar aanbieden. Zo doe ik ook weer ideetjes op om zelf mijn producten te maken.

Een tijdje geleden kwam ik  een reinigingspoeder voor je gezicht tegen op basis van havermout. In eerste instantie was ik verbaasd want met havermout mijn gezicht reinigen is nou niet echt iets waar ik zelf op zou komen. Maar ik vond het wel een grappig idee en ik had alle ingrediënten in huis, dus ik besloot om te gaan experimenteren om het product zelf na te maken. En het resultaat mag er absoluut zijn en vandaag ga ik het recept met jullie delen.

Hier is een overzicht van de ingrediënten en hun voordeel / doel in deze gezichtsreiniger:

Haver: reinigt de huid, verzacht en hydrateert

Bentoniet of kaolin klei:  absorbeert / verwijdert gifstoffen, verzacht de huid

Amandelen – Lichte exfoliant, verzacht de huid

Gedroogde bloemen zoals roos, lavendel en calendula kan je gebruiken voor rustgevende en hydraterende eigenschappen

Lavendel etherische olie – Lavendel is de meest veelzijdige olie en perfect voor elk huidtype, met inbegrip van droge, gevoelige, acne, geïrriteerd en ontstoken, of vette huid.

Deze havermout gezichtsreiniger is geschikt voor alle huidtypes en zacht genoeg voor dagelijks gebruik.  De eenvoudige combinatie van klei, haver, en rustgevende lavendel etherische olie reinigt de huid op natuurlijke wijze, verwijdert dode huidcellen, kalmeert en verzacht.

havermout gezichtsreiniger

Maak je eigen havermout gezichtsreiniger

Ingrediënten

Gebruiksaanwijzing

Maal de haver, amandelmeel en de gedroogde bloemen in een koffie / kruidenmolen of blender/keukenmachine tot een fijn poeder. Meng dit mengsel in een glazen kom met de bentoniet of kaolin klei en de etherische olie.  Bij voorkeur bewaren in een glazen pot.

Gebruik

Neem  ongeveer ½ – 1 theelepel van havermout gezichtsreiniger  in de palm van je hand en meng dit met enkele druppels water – genoeg om er een ​​dunne pasta van te maken. Masseer hiermee je huid (vermijd echter de gevoelige huid rondom de ogen) en spoel na met water.

Voor een gezichtsmasker meng je een paar theelepels havermout gezichtsreniger met een beetje water – genoeg om er een dikke pasta van te maken. Breng op de huid aan en laat gedurende 10-15 minuten inwerken. Spoel af met warm water.

Om het masker nog verzorgender en voedender te maken kan je  het water in dit masker vervangen door pure aloe vera gelhydrolaat of  kruidenthee!

Wil je nog meer haver recepten probeer dan ook eens de haver peelingzakjes voor onder de douche.

Alle benodigdheden voor je havermout gezichtsreiniger (behalve de haver, maar die kan je in de supermarkt kopen) vind je ook in de Aromalifestyle shop

Sonja
Door

Sonja

op 04 Nov 2017

Goed idee! Ga ik uitproberen! Ik weet van het havermelk maken dat je heerlijk zachte handen overhoudt van het wassen van de noten zak. na het laten doorlopen van de melk... :-)

Emily
Door

Emily

op 04 Feb 2020

Is dit recept geschikt om dagelijks je gezicht mee schoon te maken?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 06 Feb 2020

Ja hoor, dat kan. Staat ook in het artikel ;-)

Betty
Door

Betty

op 31 May 2021

Lijkt mij een heerlijke reiniger en ik heb bijna alles in huis Gedroogde bloemen heb ik alleen niet, kan het zonder? Voor de bentonietklei gebruik ik een glazen kom, maar het koffiemolentje heeft toch ook metalen messen? Net als dat de deo met klei met de staafmixer(metalen messen) gemixt wordt Kan dat wel? Ik zal voor je duimen voor je huis in de bergen🤞😊

Reactie plaatsen