jojoba lavendel gezichtsserum, geschikt voor ieder huidtype

jojoba lavendel gezichtsserum, geschikt voor ieder huidtype

Dit jojoba lavendel gezichtsserum is een hydraterend serum dat geschikt is voor ieder huidtype door de combinatie van jojoba olie met lavendel en geranium etherische olie.

Een gezichtsserum is meestal een dunne, sterk geconcentreerde lichte emulsie die je kunt gebruiken naast je bestaande dag- en nachtverzorging.

 

jojoba lavendel gezichtsserum

 

Jojoba olie

Jojoba olie (eigenlijk is het een was) is verzachtend en geschikt voor elk huidtype.

De olie wordt gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren, wordt niet ranzig en kan lang bewaard worden.

Jojoba olie is goudgeel van kleur en wordt door alle huidtypen goed opgenomen. De olie bezit esters die bij de huid passen. Daarom wordt ze veel toegepast in de huidverzorging.

De olie wordt goed opgenomen door de huid, blijft stabiel en hydrateert de bovenste huidlagen zeer goed.

Vertraagt de afgifte van talg en is daarom ook bijzonder geschikt voor de vette huid.

Het is een dikke olie die niet vet aanvoelt en daardoor een perfecte basis voor make-up.

Kan zonder bezwaar rond de ogen gebruikt worden. Het is ook een goede basisolie om in combinatie met etherische olie reuma en artritis te bestrijden aangezien hij anti-ontstekend werkt. Jojoba bevat namelijk ontstekingremmende stoffen, myristinezuur en werkt helend op de huid.

Lavendel en geranium etherische olie staan ook beiden bekend om hun huidverzorgende eigenschappen.

Geranium reguleert de talgproductie van de huid.

 

Hoe maak je je jojoba lavendel gezichtsserum

Neem een 30 ml. bruin glazen flesje met een druppel pipet sluiting of een pompje (verkrijgbaar in de Aromalifestyle shop)

Vul dit flesje met jojoba olie en voeg hier 4 druppels lavendel etherische olie en 1 druppel geranium etherische olie aan toe. Goed schudden en je serum is klaar voor gebruik.

Je kunt het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken, direct op de gereinigde huid.

Druppel met het pipetje of pompje een paar druppels op je vinger en breng dit met licht masserende bewegingen aan op je gezicht.

Hierdoor komen er ook geen bacterieën in je serum en blijft het langer goed.

Een serum is zeer geconcentreerd, je gebruikt dus maar enkele druppels en doet met een flesje zeker enkele maanden.

Daarna kan je eventueel nog een dag- of nacht crème gebruiken.

Anne
Door

Anne

op 09 Apr 2018

Bedankt voor dit recept. Het serum is eenvoudig te maken en voelt heel zacht aan. Wordt inderdaad snel opgenomen door de huid. Heb alleen niet het gevoel dat het echt goed hydrateert. Maar dat kon ook komen door de droge lucht van afgelopen winter. Zal het nu in het voorjaar nogmaals proberen.

Astrid
Door

Astrid

op 17 Nov 2018

Je kunt ook 50-50 jojoba-amandelolie proberen. Amandelolie is een weldaad voor de droge huid. Smeer het nu met dit droge weer ook ‘s avonds op de bank op mijn handen, werkt uitstekend!

Cecilia ten Berge
Door

Cecilia ten Berge

op 13 Apr 2018

Wat ik zou doen is een lekkere lavendel of rozenhydrolaat sprayen van tevoren , dit voelt heel weldadig... neem de tijd dat je gereinigde huid het kan opnemen, daarna het serum🤗

Manon
Door

Manon

op 12 May 2019

Is dit serum ook goed te gebruiken voor de gevoelige huid? Ik heb gisteren een serum gemaakt met jojoba olie, mirre, sandelhout, wierook en vitamine e olie en dat vond mijn gezicht niet heel fijn

Yente
Door

Yente

op 07 Feb 2020

Hoeveel etherische olie heb je gebruikt?

Reactie plaatsen