jojoba lavendel gezichtsserum
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
1 min
7

jojoba lavendel gezichtsserum, geschikt voor ieder huidtype

1 min
7

Dit jojoba lavendel gezichtsserum is een hydraterend serum dat geschikt is voor ieder huidtype door de combinatie van jojoba olie met lavendel en geranium etherische olie.

Een gezichtsserum is meestal een dunne, sterk geconcentreerde lichte emulsie die je kunt gebruiken naast je bestaande dag- en nachtverzorging.

Jojoba olie

Jojoba olie (eigenlijk is het een was) is verzachtend en geschikt voor elk huidtype.

De olie wordt gewonnen door het persen van de zaden, is zeer licht, rijk aan onverzadigde vetzuren, wordt niet ranzig en kan lang bewaard worden.

Jojoba olie is goudgeel van kleur en wordt door alle huidtypen goed opgenomen. De olie bezit esters die bij de huid passen. Daarom wordt ze veel toegepast in de huidverzorging.

De olie wordt goed opgenomen door de huid, blijft stabiel en hydrateert de bovenste huidlagen zeer goed.

Vertraagt de afgifte van talg en bevat ontstekingsremmende eigenschappen en is daarom ook bijzonder geschikt voor de vette huid.

Het is een olie die niet vet aanvoelt en snel intrekt. Daardoor kan je dit serum ook gebruiken als basis onder je make-up.

Kan zonder bezwaar rond de ogen gebruikt worden.

Lavendel en geranium etherische olie staan ook beiden bekend om hun huidverzorgende eigenschappen.

Geranium reguleert de talgproductie van de huid.Hoe maak je je jojoba lavendel gezichtsserum

Neem een 30 ml. bruin glazen flesje met een druppel pipet sluiting of een pompje (verkrijgbaar in de Aromalifestyle shop)

Vul dit flesje met jojoba olie en voeg hier 4 druppels lavendel etherische olie en 1 druppel geranium etherische olie aan toe. Goed schudden en je serum is klaar voor gebruik.

TIP: Als je het serum nog luxer en huidverzorgender wilt maken kan je een combinatie nemen van 20 ml. jojoba olie en 10 ml. rozenbottel olie

Gebruik

Je kunt het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken, direct op de gereinigde huid.

Druppel met het pipetje of pompje een paar druppels op je vinger en breng dit met licht masserende bewegingen aan op je gezicht.

Hierdoor komen er ook geen bacterieën in je serum en blijft het langer goed.

Een serum is zeer geconcentreerd, je gebruikt dus maar enkele druppels en doet met een flesje zeker enkele maanden.

Daarna kan je eventueel nog een dag- of nacht crème gebruiken. Wat ik zelf ook heel fijn vind is om mijn huid eerst licht vochtig te maken met een beetje rozenhydrolaat en dan het serum aan te brengen.

Reacties
Categorieën