Voor deze aardbei chocolade taart heb je niet veel nodig en hij is daarom ook snel gemaakt met weinig afwas. En daar hou ik van. De combinatie van chocolade, kokos en aardbeien is echt super lekker.
De bodem van de taart is gemaakt van gemalen amandelen (amandelmeel), ahornsiroop en kokosolie en wordt kort gebakken in de oven. Door de knapperige bodem komt de romige chocoladelaag nog beter tot zijn recht en ook de combi van zoete chocolade en frisse verse aardbeien maakt deze taart echt een aanrader.
Het is wel duidelijk, ik ben groot fan van deze aardbei chocolade taart. Dus hier komt het recept.
Benodigdheden voor je aardbei chocolade taart
Voor de bodem:
- 250 gram amandelmeel
- 50 ml. ahornsiroop
- 30 gram kokosolie (gesmolten)
Voor de chocoladelaag:
- 300 ml romige kokosmelk
- 40 gram ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker
- 250 gram pure chocolade (geraspt of als pastilles)
Voor de toping
- verse aardbeien (je kunt natuurlijk ook ander zomerfruit nemen zoals frambozen of bessen)
Werkwijze:
Verwarm je oven voor op 170 graden.
Vet een springvorm van 24 cm. doorsnee in met een beetje kokosolie of plantaardige boter of bekleed met een stukje bakpapier.
Doe het amandelmeel in een kom en voeg hier de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie aan toe. Roer het geheel goed door totdat je een samenhangend deeg hebt. Druk dit goed aan op de bodem van de springvorm en bak de bodem nu voor ongeveer 20 minuten totdat deze goudbruin is (de tijd kan per oven verschillen dus hou je bodem even in de gaten na 15 minuten).
Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Maak ondertussen de chocoladelaag.
Hiervoor heb je 300 ml. romige kokosmelk nodig. Het handigste is om een blikje kokosmelk van 400 ml. 1 nacht in de koelkast te zetten en dan niet te schudden maar zonder schudden te openen en dan uit te schenken. Je zult zien dat de kokosmelk gescheiden is in een dikke room die eerst komt en kokoswater onder in het blikje. Deze room gebruik je voor de taart en het kokoswater kan je nog gebruiken in een lekkere smoothie,
Als je chocolade aan 1 stuk hebt rasp die dan of snijdt in kleine stukjes. Het makkelijkst werkt chocoladepastilles.
Doe de kokosmelk en de suiker in een pannetje en verwarm de kokosmelk op middelhoog vuur totdat de suiker geheel is opgelost en kokosmelk heet is (net tegen de kook aan, de melk hoeft niet te koken). Haal het pannetje van het vuur en voeg dan onder constant roeren de chocolade toe en blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is.
Giet nu het chocolademengsel op de amandelbodem en laat het geheel een paar uur afkoelen totdat het chocolade-kokosmengsel gestolt is (dit kan ook in de koelkast dan gaat het sneller).
Als het geheel afgekoeld is kan je de taart beleggen met aardbeischijfjes en genieten.
Eet smakelijk. Laat je me hieronder weten of je de aardbei chocolade taart ook gaat maken en hoe het gesmaakt heeft?