Brood, ontbijt en beleg
Monica Can
Brood, ontbijt en beleg
1 min
0

Cashew chocopasta, verslavend lekker en gezond.

1 min
0

Deze cashew chocopasta wordt gemaakt van cashewnoten, ahornsiroop en cacao (ok, en nog een beetje boter, kokosolie of margarine). Maar geen geraffineerde suiker of kunstmatige smaakstoffen. Hij is dan ook minder zoet dan de mierzoete chocopasta’s die je in de winkel kunt kopen maar wel heel erg lekker.

Romig en met een diepe chocolade smaak, zo lekker op versgebakken brood. Zoals gezegd niet te vergelijken met gekochte chocopasta maar zelfs mijn man, die normaal helemaal niet van zoet op brood houdt vind deze cashew chocopasta heerlijk en vraagt ook regelmatig of ik deze weer wil maken.

Wat geen probleem is , want met de Thermomix is deze cashew chocopasta in no time gemaakt.

Maar ook met een goede blender of andere keukenmachine is deze pasta snel gemaakt.

Kan je niet meer wachten? Hier komt het recept.

cashew chocopasta

Benodigdheden voor de cashew chocopasta

200 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)

80 gram boter of kokosolie (ik gebruik zelf bij voorkeur Alsan Bio vegan boter)

80 gram ahornsiroop

10 gram cacaopoeder (wil je de chocopasta nog gezonder maken dan kan je ook rauwe cacao gebruiken)

Bereiding met Thermomix

Doe de cashewnoten in de mengbeker, 25 sec. op stand 10. Even controleren of de pasta fijn genoeg is , anders nog even naar beneden schuiven met de spatel en nog 10 sec. op stand 10.

Voeg boter/kokosolie, ahornsiroop en cacaopoeder toe en dan nog 10 sec. op stand 6, even naar beneden schuiven, 5 sec. op stand 6 en klaar!

Bereiding zonder Thermomix

Maal de cashewnoten fijn tot een gladde pasta in een keukenmachine, blender of met de staafmixer. Let op dat de motor niet oververhit, anders even pauze nemen. Hoe sterker je keukenmachine hoe sneller het gaat.

Smelt de boter of kokosolie en voeg deze nu met de cacaopoeder en ahornsiroop toe, goed mixen totdat je een gladde pasta hebt en je cashew chocopasta is klaar.

Ik verdeel mijn cashew chocopasta altijd in over een klein potje dat ik buiten de koelkast bewaar (net uit de koelkast is het namelijk behoorlijk hard en smeert het niet lekker uit) en de rest doe ik in een grotere pot en bewaar ik dan in de koelkast. Het kleine potje vul ik dan iedere keer vanuit de grote pot. Zo heb ik altijd lekkere zachte, smeerbare cashew chocopasta.

Reacties
Categorieën