Rozen hydrolaat

Rozen hydrolaat

Rozen hydrolaat of hydrosol (Rosa Damascena) is een van de bekendste hydrolaten en heeft een heerlijke rozengeur.

Veel subtieler en minder zwaar dan de roos etherische olie.

Het is een zeer stabiel hydrolaat dat wel tot 2 jaar goed kan blijven en het kan zeer veelzijdig gebruikt worden.

Rozen hydrolaat wordt gewonnen door de destillatie van de rozenblaadjes en de beste hydrolaten worden gewonnen van de verse rozenblaadjes, mindere kwaliteit komt van de destillatie van gedroogde rozenblaadjes.

De pH waarde ligt tussen de  4.1 – 4.4

De geur is heel subliem, zoet, diep en bloemachtig met een lichte citroen toon, ruikt echt naar roos.

De beste hydrolaten komen uit Bulgarije, Turkije, India en Frankrijk.

Rooshydrolaat stimuleert de huid en verhoogt de bloedcirculatie, werkt als een bevochtiger en is vitaliserend voor de droge, oudere en gevoelige huid.

Het werkt verstevigend op de poriën, balancerend en herstellend op de Ph van de huid.

Werkt ook ontstekingsremmend en antibacterieel. Daarom ook goed te gebruiken bij acne want het is ook heel zacht voor een geïrriteerde huid,

Bij inwendig gebruik balanceert het hydrosol de vrouwelijke hormonen, het endocriene systeem en kan PMS bestrijden, menstruatiekrampen, zwaarmoedigheid en depressies. Kan zelfs helpen bij menopauze klachten.

Roos heeft affiniteit met het hart en de emotionele sfeer van de ziel, het lichaam en de geest.

 

rozen hydrolaat

Gebruik van rozen hydrolaat

  • Als luchtverfrissingsspray om de lucht te zuiveren en een verfijnde geur aan de ruimte te geven, ook fijn om gasten zich welkom te laten voelen. Werkt verlichtend bij stress, spanningen en nervositeit.
  • Puur in de aromadiffuser gebruiken om te verdampen.
  • Bij ontstoken en vermoeide ogen werkt een compres gemaakt van een wattenpad gedrenkt in rozenhydrolaat, dit minstens 15 minuten op de gesloten ogen laten liggen. Geeft rust en verzacht de ogen.
  • Ook bij honden en katten met oogontstekingen kan je dit goed schoonmaken met een wattenpad met rozen hydrolaat. Dit verlicht de pijn en verzacht.
  • Voor vrouwen met vaginale problemen (ontstekingen, candida, droogte) 1 deel rozen hydrolaat met 1 deel aloe vera gel mengen, regelmatig sprayen en goed laten drogen.

  • Op reis is een combinatie van hydrolaat van lavendel, kamille en roos , in gelijke delen, een eerste hulp bij ongelukken, bij stress, slapeloosheid, zonnebrand, wondbehandeling van kleine wonden, snijwonden, schaafwonden, enz.
  • Als koelend en reinigend gezichtsmasker in combinatie met bentoniet klei of calamine poeder.

  • Puur als gezichtstonic na het reinigen en voor het aanbrengen van een serum of creme. Voor het aanbrengen van de creme of olie eerst de huid licht vochtig maken met rozen hydrolaat en dan de creme in de vochtige huid inmasseren.

Inwendig gebruik van rozen hydrolaat


  • Als gorgeldrank werkt het ontsmettend bij angina of keelpijn.
  • Inwendig: kalmerend en mogelijk hormoonbalancerend en harmoniserend op emoties.
  • Rozenwater kan gebruikt worden voor het maken van marsepein, geeft een bijzondere smaak aan desserts, wordt veel gebruikt in de Arabische keuken. Ook lekker om een fruitsalade of vruchtenbowl te verfijnen. Of toevoegen aan een (zelfgemaakte) citroenlimonade.

 

Puur natuurlijk biologisch rozenhydrolaat kan je hier bestellen
Simone Reedeker Chicoma Reedeker💋
Door

Simone Reedeker Chicoma Reedeker💋

op 12 Jun 2019

In je recept voor rozencreme zeg je 20 gram rozenhydrolaat. Bedoel je 20 ml? Als iets vloeibaar os meet je dat toch in ml?

baten ingrid
Door

baten ingrid

op 09 Nov 2020

waarom wordt et op al die vragen niet geantwoord?

Dorien
Door

Dorien

op 18 Mar 2019

Hoi, ik ben in verwarring over de houdbaarheid van rozenhydrolaat. Hier staat dat het tot 2 jaar houdbaar is, maar op de bestelpagina staat 6 weken.. ??

Hennie
Door

Hennie

op 20 Jun 2018

Bloesemwater van ladrôme is dat nu een goei voor rozencreme te gebruiken,dacht dat er verschil was tussen rozen,bloesemwater en Hydrolaat?

Suzan
Door

Suzan

op 08 Jan 2021

Is rozen hydrolaat hetzelfde als rozenwater?

Reactie plaatsen