Homemade citroenlimonade, gezond en verfrissend!

Homemade citroenlimonade, gezond en verfrissend!

Citroen is ontzettend gezond.  En deze homemade citroenlimonade is een makkelijke en lekkere manier om van alle voordelen van de citroen te genieten.

Want wanneer je een citroen eet of uitgeperste citroensap met water hebt gedronken, voel je je gelijk een stuk energieker en verfrist.

Citroen heeft een anti-bacteriële en antivirale werking. Het gaat allerlei ziektes tegen.

De citroen helpt gifstoffen sneller uit het lichaam te voeren.

Daardoor werkt deze citrusvrucht preventief tegen tal van ziektes.

Onderstaande citroen limonade is dan ook niet alleen heerlijk verfrissend maar ook super gezond.

Citroen zit niet alleen vol vitamine en anti-oxidanten, het helpt ook tegen gespannenheid!

De frisse geur is opwekkend voor de geest.

Moeheid en duizeligheid kunnen verdwijnen. Je concentratievermogen en alertheid wordt ook vergroot.

citroenlimonade

 

Voor 1 liter citroenlimonade heb je het volgende nodig:

  • 3 citroenen
  • Een natuurlijke zoetstof zoals bijv. xylitol, ahornsiroop, agavesiroop of oerzoet.
  • Koud (gefilterd) water
  • Een glazen kan van 1 liter

Pers de citroenen uit en doe in de kan, vul aan met een hoeveelheid zoetstof naar keuze (afhankelijk van je smaak en de zoetstof kan je meer of minder gebruiken, dat is een kwestie van even proberen). Ik vind zelf xylitol of ahornsiroop erg lekker en maak ook vaak een combinatie van die twee.

Aanvullen met koud water en goed doorroeren.

Als je een blender hebt is het een goed idee om alles in de blender te doen en dan eerst even op lage snelheid te mixen en dan nog even medium en daarna een paar seconden op de hoogste stand.

Dan krijg je een heerlijk schuimige limonade en zijn alle ingrediënten zijn goed vermengd.

Is je limonade nog te zuur voeg dan nog wat natuurlijke zoetstof toe en meng nog een keer goed door totdat je de gewenste smaak hebt.

Veel lekkerder en gezonder dan citroenlimonade uit de winkel.

Proost, op je gezondheid!

Katrien
Door

Katrien

op 28 May 2016

Klinkt lekker. Deze zal ik zeker eens proberen.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 31 May 2016

Leuk, is zeker de moeite waard.

Michele
Door

Michele

op 17 Nov 2020

Kan dit ook met appelsien

Linda
Door

Linda

op 14 Jun 2022

ga ik proberen dit weekend, lekker voor als het echt zo hot zal worden zoals ze beweren.

Monica Can
Door

Monica Can

op 17 Jun 2022

Goed idee, het is hier nu al 30 graden dus ik ga het ook maken dit weekend.

Reactie plaatsen