Rozemarijn geranium roll on, voor een betere bloedcirculatie
Gezondheid
Monica Can
Gezondheid
2 min
4

Rozemarijn geranium roll on, voor een betere bloedcirculatie

2 min
4

Deze rozemarijn geranium roll on zorgt voor een betere bloedcirculatie en is zeer geschikt voor de oudere huid en voor iedereen die een betere bloedcirculatie nodig heeft.

Als we ouder worden wordt onze huid dunner en heeft veel sneller een reactie (blauwe plek of bloeduitstorting) als we ons een keer stoten.

Ik merk het aan mijn moeder, die hoeft maar 1 keer haar arm of been te stoten en ze heeft meteen een grote blauwe plek of zelfs een wondje dat dan ook nog moeilijk geneest.

Dit komt door de slechtere circulatie en de verminderde celdeling als we ouder worden.

Maar niet alleen oudere mensen hebben een dunne huid ook jongere mensen kunnen om verschillende redenen een dunne huid of circulatieproblemen hebben.

Dunne huid kan een genetische eigenschap zijn of veroorzaakt worden door te veel blootstelling aan de zon; ultraviolette stralen kunnen collageen beschadigen in de huidlaag.

Etherische oliën kunnen ondersteunen bij een slechte bloedsomloop en het genezingsproces bij blauwe plekken en wondjes versnellen.

rozemarijn geranium roll on

Waarom geranium en rozemarijn etherische olie?

Geranium etherische olie werkt helend en het versnelt het genezingsproces van wonden. Geraniumolie werkt ook adstringerend, ontstekingswerend en schimmelwerend.

Het stimuleert de regeneratie van nieuwe huidcellen en helpt bij een betere bloedcirculatie.

Geranium is de perfecte olie voor ieder huidtype, voor de jonge en oude huid en al die jaren er tussen in.

Rozemarijn etherische olie heeft bepaalde anti-inflammatoire eigenschappen die ervoor zorgen de rozemarijn etherische olie helpt bij het verlichten van pijn van onder meer verstuikingen en gewrichtspijn. Het is daarom ook zeer geschikt ter ondersteuning bij de behandeling van hoofdpijn, spierpijn, reuma en zelfs artritis.

Rozemarijn stimuleert ook de bloedsomloop , de olie heeft een bloedstuwende werking, als je last hebt van een hoge bloeddruk kan je dus beter geen rozemarijn etherische olie gebruiken. Ook tijdens de zwangerschap en bij epileptische aanvallen kan je beter geen rozemarijn gebruiken. In dit recept kan je de rozemarijn etherische olie dan prima door lavandin etherische olie vervangen.

Wat heb je nodig voor je rozemarijn geranium roll on?

  • 10 druppels geranium
  • 10 druppels rozemarijn (of 10 druppels lavandin)
  • Zoete amandelolie of zwartzaad olie (ook bekend als Nigella olie, activeert het immuunsysteem en ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam)
  • 10ml roll on flesje of een 10 ml. flesje met een pipet dopje.

Gebruiksaanwijzing

Doe de etherische oliën in het roll on flesje of een 10 ml. bruin of blauw glas flesje en vul het dan aan met de amandelolie of zwartzaad olie en dan even goed schudden.

Breng de olie met de roll on of een pipet aan op de blauwe plek of wond. Masseer zachtjes in de huid, als het mogelijk is met een beetje meer kracht om de bloedcirculatie op gang te krijgen.

Deze rozemarijn geranium roll on is ook een hele fijne olie voor massage bij pijn in handen en/ of voeten.

Roll on flesjes en de overige benodigdheden voor je rozemarijn geranium roll on kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën