Ylang rozen bodylotion, trekt snel in de huid.

Deze ylang rozen bodylotion is een weldaad voor je huid. Het is een lichte emulsie die snel intrekt met een heerlijke bloemengeur. Ideaal voor het voorjaar en de zomer.

De milde zonnebloemolie zit vol met onverzadigde vetzuren en vitamine e en is ook nog eens een makkelijk te verkrijgen gunstige basisolie. Het rozenhydrolaat geurt heerlijk en zorgt in combinatie met ylang ylang voor een zachte, vrouwelijke geur.

ylang rozen bodylotion

Wat heb je nodig voor je ylang rozen bodylotion

Werkmaterialen:

  • kom voor koud water
  • pannetje met warm water
  • 2 glazen maatbekers of glazen potten
  • thermometer
  • glazen roerstaaf

Werkwijze

Je begint met een koud waterbad voor te bereiden, dit wordt later gebruikt om de bodylotion af te koelen tijdens het roeren. Neem een kom doe hier een laagje koud water in en eventueel een paar ijsblokjes.

Doe de zonnebloemolie in een glazen pot of maatbeker en verwarm deze in een pannetje met warm water (au bain marie) op laag vuur tot 65 graden. Los de tegomuls op in de warme zonnebloemolie, goed roeren totdat de tegomuls helemaal opgelost.

Verwarm ondertussen in een andere maatbeker of glazen pot het rozenhydrolaat ook tot 65 graden.

Als zowel de zonnebloemolie en het rozenhydrolaat 65 graden zijn dan neem je de beide bekers uit het water van het vuur. Dan onder constant roeren het rozenhydrolaat langzaam bij het zonnebloem-tegomuls mengsel gieten. Goed blijven roeren totdat er een mooie lotion ontstaat. Dit kan even duren dus je hebt wel een beetje geduld en uithoudingsvermogen nodig.

Als je een mooie lotion hebt dan zet je de maatbeker in het koude waterbad en blijft roeren totdat je lotion ongeveer 35 graden is. Dan voeg je de etherische olie, vitamine e en de rozentinctuur toe. Dit nogmaals heel goed doorroeren en dan verder af laten koelen.

Als je ylang rozen bodylotion afgekoeld is kan je het in een mooie lotionfles gieten. De fles op de foto komt uit de Aromalifestyle shop en is heel fijn voor zeep maar ook voor bodylotion.

De lotion na het douchen op de licht vochtige huid aanbrengen en genieten van de heerlijke geur.

De lotion is ongeveer 3 maanden houdbaar.

Het kan gebeuren dat een lotion die met tegomuls gemaakt wordt in de eerste dagen een wit laagje op de huid achterlaat. Laat in dat geval de lotion 3 tot 5 dagen rusten dan is het effect verdwenen.

Alle benodigdheden vind je ook in de Aromalifestyle shop.

marie
Door

marie

op 18 Dec 2017

ik neem aan dat ook een andere olie kan gebruikt worden ? alvast bedankt voor je antwoord

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 18 Dec 2017

Ja hoor, je kunt ook een andere etherische olie nemen die jij lekker vindt.

Hadassa
Door

Hadassa

op 23 Feb 2018

Ik wil deze bodylotion graag maken, maar het rozenhydrolaat is wat te duur voor mij. Is er een goedkoper alternatief?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 26 Feb 2018

Ja, je zou een ipv rozenhydrolaat een vruchten of bloementhee kunnen gebruiken. Dan vervang je het hydrolaat door thee of eventueel gedestilleerd of gekookt water.

Hadassa
Door

Hadassa

op 28 Feb 2018

Oké, bedankt voor je reactie. Kan ik in dit recept ook amandelolie gebruiken in plaats van zonnebloemolie?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 01 Mar 2018

Ja hoor, dat kan. Je kunt de zonnebloemolie ook door een andere plantaardige olie dus ook amandel olie vervangen.

Leonie
Door

Leonie

op 02 May 2020

Klopt het dat het heel erg dun blijft? na toevoegen van maizena helaas geen verschil in dikte. het is meer een melk. Tips iemand?

Reactie plaatsen