Ylang rozen bodylotion, trekt snel in de huid.
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
7

Ylang rozen bodylotion, trekt snel in de huid.

1 min
7

Deze ylang rozen bodylotion is een weldaad voor je huid. Het is een lichte emulsie die snel intrekt met een heerlijke bloemengeur. Ideaal voor het voorjaar en de zomer.

De milde zonnebloemolie zit vol met onverzadigde vetzuren en vitamine e en is ook nog eens een makkelijk te verkrijgen gunstige basisolie. Het rozenhydrolaat geurt heerlijk en zorgt in combinatie met ylang ylang voor een zachte, vrouwelijke geur.

ylang rozen bodylotion

Wat heb je nodig voor je ylang rozen bodylotion

Werkmaterialen:

  • kom voor koud water
  • pannetje met warm water
  • 2 glazen maatbekers of glazen potten
  • thermometer
  • glazen roerstaaf

Werkwijze

Je begint met een koud waterbad voor te bereiden, dit wordt later gebruikt om de bodylotion af te koelen tijdens het roeren. Neem een kom doe hier een laagje koud water in en eventueel een paar ijsblokjes.

Doe de zonnebloemolie in een glazen pot of maatbeker en verwarm deze in een pannetje met warm water (au bain marie) op laag vuur tot 65 graden. Los de tegomuls op in de warme zonnebloemolie, goed roeren totdat de tegomuls helemaal opgelost.

Verwarm ondertussen in een andere maatbeker of glazen pot het rozenhydrolaat ook tot 65 graden.

Als zowel de zonnebloemolie en het rozenhydrolaat 65 graden zijn dan neem je de beide bekers uit het water van het vuur. Dan onder constant roeren het rozenhydrolaat langzaam bij het zonnebloem-tegomuls mengsel gieten. Goed blijven roeren totdat er een mooie lotion ontstaat. Dit kan even duren dus je hebt wel een beetje geduld en uithoudingsvermogen nodig.

Als je een mooie lotion hebt dan zet je de maatbeker in het koude waterbad en blijft roeren totdat je lotion ongeveer 35 graden is. Dan voeg je de etherische olie, vitamine e en de rozentinctuur toe. Dit nogmaals heel goed doorroeren en dan verder af laten koelen.

Als je ylang rozen bodylotion afgekoeld is kan je het in een mooie lotionfles gieten. De fles op de foto komt uit de Aromalifestyle shop en is heel fijn voor zeep maar ook voor bodylotion.

De lotion na het douchen op de licht vochtige huid aanbrengen en genieten van de heerlijke geur.

De lotion is ongeveer 3 maanden houdbaar.

Het kan gebeuren dat een lotion die met tegomuls gemaakt wordt in de eerste dagen een wit laagje op de huid achterlaat. Laat in dat geval de lotion 3 tot 5 dagen rusten dan is het effect verdwenen.

Alle benodigdheden vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën