5 boeken voor persoonlijke ontwikkeling
Boeken
Monica Can
Boeken
4 min
0

5 boeken voor persoonlijke ontwikkeling, deel 2

4 min
0

Een tijdje geleden deelde ik mijn 5 boeken voor persoonlijke ontwikkeling met je. Omdat ik zoveel leuke reacties op deze post heb gekregen, en ik inmiddels alweer heel veel nieuwe boeken heb gelezen, wordt het tijd voor een deel 2. 

In de drukte van mijn dagelijkse leven vind ik het heerlijk om even te ontsnappen naar de wereld van boeken, waarin wijsheid, inspiratie en nieuwe inzichten te vinden zijn. Vandaag duik ik weer in vijf boeken die elk op hun eigen unieke manier een bijdrage leveren aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

1. "Vraag en het wordt gegeven" door Esther en Jerry Hicks

"Vraag en het wordt gegeven" is een krachtig boek dat je laat kennismaken met het concept van de Wet van de Aantrekking. Esther Hicks biedt in de vorm Abraham inzichten en praktische tips om deze wet effectief toe te passen in het dagelijks leven.  Abraham is een Collectief Bewustzijn uit de niet fysieke dimensie, dat gedachten doorgeeft aan Esther, die ze vertaalt naar woorden. In dit boek krijg je heel veel inzichten en praktische tips om deze wet effectief toe te passen in het dagelijks leven. Door middel van heldere voorbeelden en oefeningen moedigen ze aan om bewust te creëren en te manifesteren wat je werkelijk verlangt. Dit is een al wat ouder boek maar nog steeds super actueel. En een boek dat ik iedere keer weer opnieuw pak en er ook iedere keer weer nieuwe inzichten uit haal.

2. "De Formule" door Christine Beijnen

In haar nieuwe boek "De Formule" neemt Christine Beijnen ons mee op een reis naar zelfontdekking en persoonlijke transformatie. Het is ook een boek over de Wet van Aantrekking maar toch weer heel anders dan het boek van Esther en Jerry Hicks. Door de kracht van onze gedachten en overtuigingen te begrijpen, presenteert Christine Beijnen een formule voor succes en vervulling. En helpt je met 6 stappen om beter te manifesteren. Het boek is doordrenkt met inspirerende verhalen en praktische strategieën en opdrachten die je helpen om je doelen helder te krijgen en actie te ondernemen. Wat mij betreft ook een echte aanrader. 

3. "De duivel te slim af zijn" door Napoleon Hill

Napoleon Hill, is bekend om zijn klassieker "Think and Grow Rich". En hoewel veel mensen heel veel inspiratie hebben gehaald uit dit boek, heeft het voor mij niet zoveel gedaan. Maar zijn boek "De duivel te slim af zijn" heeft bij mij veel los gemaakt. Dit is een vrij onbekend boek van Napoleon Hill, Hij heeft het boek in 1938 geschreven maar het is pas in 2011 uitgebracht. Het boek is nog zeer actueel en bevat diepgaande inzichten over het overwinnen van innerlijke belemmeringen en het bereiken van persoonlijke groei. Napoleon Hill beschrijft in dit boek zijn 'andere zelf', iets wat ik zie als ons hogere bewustzijn of het innerlijk weten. En hij doet verslag van 2 fictieve interviews. Ik vond het een zeer interessant boek met veel herkenning. Dit boek biedt waardevolle lessen voor iedereen die streeft naar zelfverbetering. 
4. "De Universiteit van het Leven" door Hans Peter Roel

Hans Peter Roel neemt ons mee op een avontuurlijke reis naar zelfontdekking in "De Universiteit van het Leven". Ook een boek over manifesteren maar weer uit een hele andere hoek bekeken. Hans Peter Roel blijkt een bekende schrijver te zijn maar dit was voor mij het eerste boek dat ik van hem las. Maar het zal zeker niet het laatste boek zijn want zijn schrijfstijl spreekt mij zeer aan.

In dit boek ontdek je een praktisch en krachtig stappenplan om jouw droomleven werkelijkheid te maken en je trillingsniveau te verhogen. Ontdek in een persoonlijke test of je een klager of creator bent. Begrijp de do’s en don’ts van manifesteren en ga praktisch aan de slag. Achterin het boek vind je ook heel veel goede affirmaties.  Door middel van inspirerende anekdotes en diepgaande reflecties leert Roel de lezer over de waarde van ervaringen, fouten maken en groeien door uitdagingen. Dit boek is een uitnodiging om het leven te zien als een voortdurende leerschool vol mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

5. "Stop de Rush" door Leen Steyaert

In "Stop de Rush" nodigt Leen Steyaert ons uit om de ratrace van het moderne leven te vertragen en meer in het moment te leven.

Veel hedendaagse vrouwen leveren elke dag een strijd om overeind te blijven en hebben constant het gevoel dat ze het gevecht tegen de klok verliezen. Werk en privéleven combineren en continu multitasken, hang naar perfectionisme en controle, faalangst en prestatiedwang kunnen bijzonder zwaar wegen in een maatschappij die geen rekening houdt met vrouwelijke eigenschappen en kwaliteiten. Wat ooit een kick was die een onbeschrijflijk gevoel van voldoening gaf - 'Kijk eens wat ik allemaal kan!' - eist uiteindelijk zijn tol. Nooit eerder bleven zo veel vrouwen thuis met een burn-out en/of een depressie. Nooit voordien sukkelden zo veel vrouwen met vage kwaaltjes en klachten die allemaal het gevolg zijn van een grondige verstoring van de werking van hun hormonen.

Leen Steyaert durft de vraag te stellen of het wel gezond is dat vrouwen willen leven volgens de 'mannelijke norm'.  Door mindfulness en zelfzorg te omarmen, biedt Steyaert waardevolle inzichten om stress te verminderen en meer voldoening te vinden in het alledaagse. Een heel herkenbaar boek voor veel vrouwen. Dit boek fungeert als een gids voor iedereen die op zoek is naar balans en rust in een wereld die constant in beweging is. En hoewel ik het zelf niet helemaal eens ben met de voedingsadviezen die Leen Steyaert aan het eind van het boek geeft, vind ik de rest van het boek een absolute aanrader om te lezen.


Conclusie

Elk van deze vijf boeken biedt unieke perspectieven en waardevolle lessen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, praktische tips of diepgaande reflecties, deze werken hebben voor elk wat wils. Dus pak één van deze boeken op, laat je inspireren en begin vandaag nog aan je reis naar een betere versie van jezelf.

Ik hoop dat ik je weer geïnspireerd hebt om te gaan lezen. Ik vind het zelf ook altijd heel fijn om via andere websites of podcasts boekentips te krijgen (zo ben ik ook aan bijna al deze boeken gekomen), 

Als je op de link klikt bij het bepaalde boek kom jij bij Bol.com. Dit heb ik vooral gedaan voor het gemak en omdat ik zelf graag dit soort boeken in e-book versie koop en dan lees op mijn iPad. 

Receptenboeken heb ik graag op papier maar om mijn overvolle boekenkasten niet nog voller te maken probeer ik nu zoveel mogelijk boeken als e-book aan te schaffen. En dat is ook vooral heel handig als je, net zoals ik, in het buitenland woont en toch Nederlandse boeken wilt lezen..

Heb je een lokale boekhandel waar je de boeken kunt kopen of bestellen, of kan je de boeken lenen bij de bibliotheek (ik heb begrepen dat je ook e-books kunt lenen bij de bibliotheek). Dan is dat natuurlijk nog beter..


Reacties
Categorieën