Boeken
Monica Can
Boeken
2 min
0

Zero waste project, boekreview voor iedereen die afval wil verminderen

2 min
0

Denk je bewust te leven maar erger je je aan de hoeveelheid (plastic) afval en rommel die je om je heen verzamelt? Dan is het Zero Waste Project hét boek voor jou.

Het boek Zero Waste Project is voor iedereen die bewust wil leven, maar zich ergert aan de hoeveelheid (plastic) afval en rommel die verzameld wordt. Jessie en Nicky Kroon besloten in 2014 om als experiment een maand lang zero waste te gaan leven: zonder afval. Inmiddels houden ze dat al vier jaar vol en hebben ze er een heel leuk boek over geschreven.  Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen omdat het zo ontzettend leuk geschreven is. Het staat niet alleen vol met tips en adviezen maar het is in een vlotte verhaalstijl geschreven waardoor je ook echt een inzicht krijgt in het leven van Nicky en Jessie.

In ‘Het Zero Waste Project’  delen Nicky en Jessie hun twaalf belangrijkste lessen om een duurzame lifestyle te ontwikkelen en vertellen ze heel realistisch over hun successen én mislukkingen. Heel herkenbaar als je zelf ook al eens begonnen bent met zero waste leven.

 

zero waste project

Het zero waste project, een leuker leven met minder plastic

 

Naast hun eigen ervaringen vind je in het boek ook heel veel tips om met een zero waste lifestyle te starten en bijvoorbeeld ook een hele lijst met interessante documentaires die je kunt kijken als je weer even wat motivatie nodig hebt om de zero waste leefstijl vol te houden. En je vindt er informatie om ook in je vakantie een zero waste lifestyle vol te kunnen houden.

Voor mij is het boek een echte motivatie om nog actiever met zero waste aan de slag te gaan.  Zelfs onderweg en in het buitenland let ik nu goed op wat ik koop en hoe ik het beste afval kan vermijden. Mijn broodzakken, groente- en fruitzakken en lege glazen potjes heb ik altijd klaar staan om mee onderweg te nemen.  En het gaat steeds beter.

Want zonder afval leren leven gaat stap voor stap. En niet voor iedereen is het haalbaar en noodzakelijk om 0% afval te realiseren. Ook dat leer je uit dit boek.  Lessen en valkuilen staan goed beschreven. Mensen die de uitdaging aan willen gaan, kunnen hier veel aan hebben. En iedere stap is er een stap in de goede richting en alle kleine beetjes helpen. Dus ook als je maar een paar tips uit dit boek gaat toepassen dan help je al mee aan een betere wereld. Als iedereen een kleine stap zet dan kunnen we samen iets groots bereiken, dat is ook de insteek van dit boek.

Het boek is verkrijgbaar als ‘normaal’ boek en als e-book. In het kader van zero waste heb ik zelf gekozen voor het e-book en dit bij bol.com besteld. Als je geen e-book reader hebt dan  kan je de gratis kobo e-book reader app op je telefoon of tablet installeren (staat bij de omschrijving van het boek) . Dat is echt ideaal.

Mocht jij het boek ook gaan lezen of gelezen hebben. Laat me dan hieronder weten wat jij ervan vond. Dat is ook interessant voor andere lezers.

Reacties
Categorieën