Aromatherapie bedtijd kussenspray, voor kinderen en volwassenen

Aromatherapie bedtijd kussenspray, voor kinderen en volwassenen

Gebruik een aromatherapie bedtijd kussenspray in een ritueel voor het slapen gaan om tot rust te komen.

Om goed te kunnen slapen is het belangrijk om tot rust te komen, elke avond een vast ritueel volgen kan hierbij zeer behulpzaam zijn en deze spray past perfect in zo'n ritueel.

Niet alleen zeer geschikt voor volwassenen maar ook ideaal voor drukke kinderen.

Voor vele kinderen is het ‘s avonds naar bed gaan iedere dag weer een stress moment. Ze hebben nog geen zin om te gaan slapen of ze zijn bang voor monsters die onder het bed zitten.

Aromatherapie is een perfecte manier om opgewonden kinderen tot rust te brengen en natuurlijk om alle monsters uit de slaapkamer te verdrijven met een anti-monster spray.

Het is natuurlijk fijn dat de etherische olie combinatie in de bedtijd- ofwel monsterspray je kind ook helpt om rustiger te worden en lekker te slapen en als het even kan de hele nacht door.

De geur van kamille en lavendelsinaasappel en wierook of de zoete geur van geranium brengt een kalmte en vertrouwdheid die zorgt voor een warme atmosfeer in de slaapkamer.

Een simpele spray die elke avond zorgt voor dat stukje herkenning en rust en die onze kinderen en natuurlijk ook volwassenen helpen om zich veilig en vertrouwd te voelen waardoor ze lekker kunnen slapen.

Een paar keer spuiten in de slaapkamer, op het kussen en natuurlijk onder het bed (voor de kinderen tegen de monsters 🙂 ) zorgt ervoor dat de etherische olie kan werken.

Ook fijn om de aromatherapie bedtijd kussenspray mee te geven als je kind uit logeren gaan of mee te nemen op vakantie. De vertrouwde geur van thuis maakt het weg zijn een stukje makkelijker en geeft heimwee minder kans.

Er zijn verschillende combinaties mogelijk dus kies een recept wat ook bij je (kind) past.

Of maak de spray samen met je kinderen. Leuk om te doen en ze identificeren zich nog meer met de spray.

Hieronder vind je een paar ideetjes die je zou kunnen proberen.

 

 

aromatherapie bedtijd kussenspray

 

 

Aromatherapie bedtijd kussenspray maken:

Neem een kleine spray flacon van 100 ml. vul die met 20 ml. (biologische) alcohol van 90 % of hoger (verkrijgbaar bij de drogist of in Aromalifestyle shop) en doe hierin 12 druppels etherische olie naar keuze.  De etherische olie lost goed op in de alcohol en de alcohol zorgt er ook voor dat de spray niet bederft.  Maak je geen zorgen, de alcohol vervliegt als je de spray verstuift in de ruimte.

Vul dan het flesje verder aan met water en klaar. Wel even schudden voor gebruik!

Hieronder vind je een paar etherische olie composities die je kunt gebruiken:

 

Lekker slapen spray

  • 6 druppels lavendel
  • 6 druppels geranium

 

Anti-nachtmerrie spray

  • 6 druppels lavendel
  • 3 druppels kamille
  • 3 druppels sinaasappel

 

Anti-stress/adhd spray

  • 4 druppels bergamot
  • 4 druppels lavendel
  • 4 druppels geranium

 

Voor het slapengaan een paar keer spuiten in de slaapkamer en op het kussen.

Voor de kinderen natuurlijk ook onder het bed om de monsters te verdrijven. Leuk in combinatie met een verhaaltje voor het slapen gaan.

De sprookjesfiguren komen vanzelf mee in het dromenland met deze heerlijke geuren.

Deze slaapkamer spray's zijn een ideale manier om kinderen met aromatherapie vertrouwd te maken en ze te ondersteunen als ze gaan slapen.

Maar ook volwassenen kunnen deze spray's natuurlijk prima gebruiken om lekker te slapen en te ontspannen.

Etherische olie bestellen voor je aromatherapie bedtijd kussenspray.

Marianne
Door

Marianne

op 23 July 2020

Hallo Monica, dankjewel voor je leuke artikel. Ik heb altijd begrepen dat je geen etherische olie mag sprayen in een ruimte waar kinderen bij zijn. Ze zouden het kunnen inademen en dat zou gevaarlijk zijn, omdat wanneer ze daardoor in een hoestbui zouden uitbarsten de spray in hun longen kan komen wat tot een zware longontsteking zou kunnen leiden. Daarom is het raadzaam om te sprayen vóór de kinderen in de kamer zijn en ze pas toe te laten in de kamer als de spray is 'neergedaald'. Als dit werkelijk zo is zou het er dan niet even bij vermeld moeten worden? Vriendelijke groeten, Marianne

Bedspray voor zoete dromen - Webkonijn
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down