Laurier etherische olie

Laurier etherische olie

Laurier etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de gedroogde bladeren en takjes van de laurierplant en levert een etherische olie die in kleur varieert van diepgeel tot donkerbruin, met een warme scherpe kruidige geur.

Laurier, Laurus nobilis, is een groenblijvende boom met glanzende, donkergroene bladeren en zwarte bessen, die tot 20 meter. hoog kan worden.

De boom komt oorspronkelijk uit het mediterrane gebied en bij de Grieken was Laurier het symbool van de zon, wijsheid en glorie.

De bladeren worden veel als keukenkruid gebruikt en de oliën vinden hun toepassing o.a. bij de produktie van zalven, drop en siropen.

Psychisch:


Laurier beschermt tegen invloeden van buitenaf, schept helderheid van geest en versterkt het vermogen tot waarnemen.

Laurier olie schenkt warmte en bescherming tegenover de buitenwereld, het heeft een zuiverende, genezende en koesterende werking.

 

laurier etherische olie

 

Lichamelijk:


Laurier etherische olie is heilzaam bij verkoudheid, griep en sinusitis.

Laurier verstevigt futloos haar.

Laurus nobilis helpt ook bij bronchitis en keelpijn.

Kan ook gebruikt worden voor het aromatiseren van gerechten (in plaats van laurierblad, de etherische olie is heel geconcentreerd dus spaarzaam gebruiken).

Gebruik van laurier etherische olie in de aromatherapie:


Laurier etherische olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; verkoudheid, griep, voorhoofdsholte ontsteking, virusinfecties, futloos haar, vet haar, bronchitis, keelpijn, gebrek aan eetlust, flatulentie, zenuwpijn, verrekkingen, spier- en gewrichtspijn.

 

Laurier kan goed gecombineerd worden met:

Den, cypres, jeneverbes, scharlei, rozemarijn, litsea cubeba, lavendel, citroen, limoen en atlasceder.

 

contra-indicatie: niet gebruiken tijdens zwangerschap, i.v.m. narcotische eigenschappen matig gebruiken, kan bij sommige mensen dermatitis veroorzaken

 

Gebruik van laurier etherische olie:


  • Bij dof, futloos haar; meng 2-3 druppels laurier met een neutrale shampoo. Was de haren met dit mengsel 1x per week. Goed in laten werken.
  • Bij keelpijn; voeg 3-5 druppels laurier toe aan een glas gekookt, tot lauw afgekoeld water. Goed roeren, gorgel hiermee 2-3x per dag.
  • Verkoudheid, griep, bronchitis, sinusitis:  Maak een inhaler van een 10 ml. glasflesje, doe hier 1 theelepel zeezout in en voeg 5-10 druppels laurier toe. Goed schudden en inhaleer regelmatig. Of voeg een paar druppels laurier etherische olie toe aan een stoombad.
  • Verdampen; 6-10 druppels laurier in de aromalamp helpen bij het concentreren.
Carina
Door

Carina

op 22 Jul 2018

Ik koop toch het liefst een zuivere etherische olie Laurier. Kun je er meteen mee aan de slag en de geur us Zalig! Gemengd met mirte en nardus. Resultaat us verbluffend!

Hennie
Door

Hennie

op 28 Aug 2018

Hoi Carina,waar gebruik je deze combinatie voor?

carina
Door

carina

op 16 Sep 2017

1 ½ eetlepel laurierblaadjes (15 gram) 1 kop zoete amandelolie (ongeveer 200 gram) 1 glazen houder of pot waar 200 ml olie in pastBereidingswijzeHet zal je verbazen hoe makkelijk het is om deze olie te maken. Vergeet echter niet dat je nog een ingrediënt nodig hebt dat niet op het lijstje staat: geduld. Wanneer je de olie hebt voorbereid, moeten de ingrediënten namelijk nog veertig dagen marineren.

Guido van Erven
Door

Guido van Erven

op 21 Sep 2017

Moeten de laurier laadjes vers zijn of gedroogd. Heb 40 dagen geduld gehad met verse lauriernlaadjes, maar geur is niet prettig ;-(

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 20 Sep 2017

Jij maakt een maceraat, dat is weer wat anders dan etherische olie. Een maceraat heeft een andere werking en andere werkstoffen dan etherische olie. Etherische olie kan je niet zo makkelijk zelf maken.

Reactie plaatsen