Litsea cubeba etherische olie

Litsea cubeba etherische olie

Litsea cubeba etherische olie is in Nederland ook bekend als May Chang.

De etherische olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de vruchten van deze kleine tropische boom met naar citroen geurende bladeren en bloemen.

De boom komt oorspronkelijk uit China en behoort net als laurier, rozenhout en kaneel tot de familie Lauraceae (Laurierachtigen).

China is de grootste producent van deze olie, waarvan het merendeel door de Chinezen zelf gebruikt wordt.

De Litsea Cubeba etherische olie is een lichtgele olie met een intense citroenachtige, frisse, fruitige geur. De geur is subtieler dan die van Lemongrass en gaat meer in de richting van Verbena.

Litsea olie heeft krachtige antischimmel en antivirale eigenschappen. De olie is vernietigend voor bacteriën. En het is een goede insecten verdrijver.

 

litsea cubeba etherische olie

 

 

Gebruik in de aromatherapie


Hoofdpijn, angst, depressies, indigestie, spierpijn, koude rillingen, reisziekte, acne, dermatitis, vette huid, overmatige transpiratie, hoge bloeddruk, nerveuze spanningen en stress.

Lichamelijk: Werkt maagversterkend en slijmoplossend. De olie is zeer geschikt voor huidverzorging bij vette huid, vet haar, acne en schimmelinfecties.

Onderzoek heeft aangetoond dat Litsea waardevol kan zijn bij de behandeling van hartritme stoornissen.

Psychisch: Litsea olie heeft een zeer ontspannende werking op de geest en geeft weer levenslust als men in de put zit. Rustgevend bij angst en depressies.

Verdampen tijdens meditatie verfrist, geeft duidelijkheid en stimuleert de creativiteit.

Litsea Cubeba kan goed gecombineerd worden met basilicum, bergamot, geranium, gember, jasmijn, lavendel, lemongrass, neroli, sinaasappel, petitgrain, roos, rozemarijn, ho blad en ylang ylang.

contra-indicatie:  Litsea cubeba olie bevat citral, citronellol, geraniol, limoneen en linalool, deze stoffen kunnen bij sommige mensen mogelijk irritatie en overgevoeligheid veroorzaken, niet geschikt voor kinderen, niet in de eerste drie maanden van de zwangerschap gebruiken.

Gebruik van Litsea Cubeba etherische olie


  • Hoofdpijn: voeg 10 druppels toe aan 250 ml. lauwwarm water en roer dit goed door. Doop hierin meteen een washandje, knijp dit licht uit en leg het 10-15 minuten op het voorhoofd. Naar behoefte herhalen. Omdat olie en water niet mengen elke keer voordat je het washandje in het water doopt opnieuw goed doorroeren.
  • Menstruatiepijn: voeg 10-15 druppels toe aan een eetlepel zoete amandelolie en masseer hiermee de onderbuik. Masseer zo vaak als nodig is.
  • Bij spierpijn/ pijn in de onderrug; voeg 5-10 druppels toe aan een eetlepel plantaardige olie en masseer de pijnlijk plekken meermaals per dag.
  • Verdampen: 6-8 druppels Litsea Cubeba olie verdampen in de aromalamp nemen angst en negatieve gevoelens weg.

Litsea Cubeba kan ook zeer goed in huidverzorgingsproducten of parfum gebruikt worden door de subtiele frisse citroengeur (ook al vervanging van citroen etherische olie) en geeft geen reactie van de huid met zonlicht.

Biologische litsea cubeba etherische olie van het Zwitserse merk Farfalla kan je ook bestellen in de Aromalifestyle Shop
greet vanlaer
Door

greet vanlaer

op 08 Jan 2018

Ik maak een allesreiniger (werkelijk voor àlles, behalve voor glas) met 250 ml gekookt water, een half lepeltje castillezeep/aleppozeep, 10 druppels lavendelolie en 5 druppels Litsea. Poetst gewoonweg schitterend. En ruikt heerlijk. Probeer het maar eens op roestvrij staal, keukenkasten, sanitair en spoelbakken. Je weet niet wat je ziet.

Cecilia ten Berge
Door

Cecilia ten Berge

op 13 Oct 2018

Dank je wel... zo lekker enthousiast❣️Ga het zeker proberen☺️

Hetty
Door

Hetty

op 16 Feb 2021

Wat leuk , ga het zeker proberen dank je wel .

Reactie plaatsen