Citrus reinigingsdoekjes, herbruikbaar en desinfecterend

Citrus reinigingsdoekjes, herbruikbaar en desinfecterend

Deze desinfecterende citrus reinigingsdoekjes mogen niet ontbreken op je aanrecht. Super makkelijk om altijd bij de hand te hebben en ze ruiken heerlijk fris naar citrusvruchten.

De meeste desinfecterende doekjes die je in de winkel kunt kopen bevatten allerlei schadelijke stoffen en vaak ook syntetische parfum.

Dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid en die van je familie en huisdieren.

Een ander nadeel is dat je ze maar 1 keer kan gebruiken en dan weg moet gooien. Ook nog eens slecht voor het milieu. En het is echt zo simpel om deze doekjes zelf te maken.

Ik heb ze zelf gemaakt met van die dunne doekjes, die je heel goedkoop bij de supermarkt of drogist kunt kopen. Je kunt ze makkelijk heet wassen en zo langdurig gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook een oud katoenen t-shirt nemen wat je in stukjes knipt, een oude badhanddoek die al wat dunner is geworden of  theedoeken.

citrus reinigingsdoekjes

Wat heb je nodig voor je desinfecterende citrus reinigingsdoekjes?

Hoe werkt het?

Doe het water en het zuiveringszout in een glazen kom of maatbeker en meng dit goed door zodat het zuiveringszout oplost in het water. Voeg de etherische olie aan de zeep toe en giet dit ook in het water, roer voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.

Week dan je doekjes in dit mengsel totdat ze allemaal goed vochtig zijn, haal ze dan uit het water en knijp ze voorzichtig uit, ze moeten nog goed vochtig zijn maar mogen niet meer druppelen.

Vouw dan de doekjes op en doe ze in het afsluitbare bakje.

Gebruik deze doekjes om je aanrecht snel schoon te maken, deuren, kranen, lichtknopjes te desinfecteren etc. etc.

En zelfs je kinderen kunnen mee helpen want je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen.

Ik ben benieuwd waarvoor jij je desinfecterende citrus reinigingsdoekjes gebruikt. Ik zou het leuk vinden als je hieronder je commentaar achter laat.

Rianne
Door

Rianne

op 28 Aug 2019

Ik wil de doekjes gaan maken en wil ze vooral gaan gebruiken voor de dagelijkse wc-,beurt en deurklinken etc. Maar ik kan me zo moeilijk voorstellen dat ze na het wassen goed blijven... En hoe vaak kun je ze gebruiken, voor je ze in de was doet? Uitspoelen en weer gebruiken, zoiets??

baten ingrid
Door

baten ingrid

op 22 Sep 2021

kan hier op geantwoord worden? ik kopieer de vraag. k wil de doekjes gaan maken en wil ze vooral gaan gebruiken voor de dagelijkse wc-,beurt en deurklinken etc. Maar ik kan me zo moeilijk voorstellen dat ze na het wassen goed blijven... En hoe vaak kun je ze gebruiken, voor je ze in de was doet? Uitspoelen en weer gebruiken, zoiets?? ik vind het spijtig dat er zoveel vragen onbeantwoord worden. ik ben een goede klant.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 20 Oct 2021

Bij mij blijven de doekjes prima na het wassen. Ik gebruik ze 1 keer en dan doe ik ze in de was en als alle doekjes op zijn dan neem ik de schone gewassen doekjes en maak het recept opnieuw.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 20 Oct 2021

Bij mij blijven de doekjes prima na het wassen. Ik gebruik ze 1 keer en dan doe ik ze in de was en als alle doekjes op zijn dan neem ik de schone gewassen doekjes en maak het recept opnieuw.

Fleur
Door

Fleur

op 05 May 2020

Hallo, ik wil ook graag deze doekjes maken. Maar hoe lang kun je het bewaren na het maken. Kun je bijvoorbeeld veel maken zodat je gewoon in meerderen ruimtes in huis een doosje kunt neer zetten

Alex
Door

Alex

op 09 Jul 2020

Ideale doekjes, ruiken lekker fris en werken prima. Ik gebruik ze voor aanrecht, gasfornuis en keukenvloer, voor wc (ideaal als je net zindelijke kids hebt, ff een doekje tussendoor), vette en vieze plekken op deuren en kastjes. Ik ben er behoorlijk weg van! En gebruikt= wassen en opnieuw..

Annie
Door

Annie

op 30 Jan 2021

Ik gebruik nu al enkele weken deze doekjes (als vervanging voor de wegwerpdoekjes) en ben echt reuze enthousiast over het gebruik en gemak. Ze ruiken lekker, maken goed schoon en zijn na het wassen ook weer herbruikbaar. Oh ja, doekjes beter niet in de droger drogen, dan krimpen ze ;) Dank je Monica voor dit prachtig recept..

Sandy
Door

Sandy

op 10 Oct 2021

Hallo Annie, Als je schrijft ze zijn na het wassen weer herbruikbaar, bedoel je dan dat ze weer met dezelfde procedure behandeld moeten worden? Of dat je ze vochtig maakt en dat er dan nog genoeg werkzame stoffen in/opzitten?

de Wit
Door

de Wit

op 18 May 2022

ik heb de doekjes ook gemaakt maar krijg een witte waas op alles. Iemand een idee hoe ik dit oplos zodat ik in het vervolg dat niet meer heb?

Monica Can
Door

Monica Can

op 20 May 2022

Dan zit er waarschijnlijk iets te veel zeep of zuiveringszout in. Dat is mij ook een keer overkomen.

Reactie plaatsen