Etherische olie tegen snurken, 4 composities en tips

Wist je dat etherische olie tegen snurken kan helpen? In deze blog geef ik je 4 composities die verlichting kunnen brengen bij het snurken en nog een paar handige tips.

Snurken is vervelend voor zowel de snurker als voor de partner.  En het kan leiden tot verminderde slaapkwaliteit, slaperigheid, verminderde eetlust, donkere kringen rond de ogen en nog veel meer kwaaltjes. Om nog maar niet te spreken van relationele problemen.  Helaas is snurken voorkomen niet altijd even eenvoudig.

Etherische olie kan echter verlichting brengen bij het snurken omdat het de luchtwegen vrij kan maken en anti-bacterieel werkt. Een aantal soorten etherische olie zijn hiervoor extra geschikt.

Ik begin dan ook met de simpele etherische olie die kan helpen:

etherische olie tegen snurken

Pepermunt en eucalyptus etherische olie tegen snurken

Deze oliën kunnen beide worden ingezet tegen snurkklachten. Eucalyptus wordt vaak toegepast bij luchtwegproblemen. Het is antibacterieel en stimuleert het immuunsysteem. Pepermunt heeft ook een antibacteriële werking en is daarnaast een goede virusbestrijder. Het werkt helend op de longen en wordt daarom ook wel door astmapatiënten gebruikt.

Hoe je de etherische olie het beste kunt gebruiken lees je hieronder maar eerst wil ik nog een paar composities met je delen die de moeite waard zijn om te proberen als je snurkt.

Etherische olie composities tegen snurken

Er zijn een aantal etherische olie composities die verlichting kunnen brengen als je snurkt.  Compositie 1 is de beste optie maar mocht je niet alle etherische olie in huis hebben voor deze compositie dan kan je de andere composities ook proberen.

Compositie 1

3 druppels eucalyptus globulus (maakt de luchtwegen vrij, antibacterieel)

2 druppels atlas ceder (werkt bevrijdend op de luchtwegen, antibacterieel)

1 druppel tijm ct linalol (verlichtend, anti oxidant)

1 druppel vetiver (rustgevend, ontspannend)

1 druppel lavendel (ontspannend, zorgt voor diepere slaap)

Compositie 2

3 druppels marjolein (rustgevend, ontspannend)

3 druppels tijm ct. linalol

3 druppels lavendel

Compositie 2

4 druppels lavendel

4 druppels atlasceder

Compositie 3

3 druppels tijm

3 druppels pepermunt

1 druppel eucalyptus

Hoe gebruik je etherische olie tegen snurken

Je kunt op verschillende manieren de etherische olie tegen snurken inzetten.

De beste manier is met een aromadiffuser in de slaapkamer. Droge lucht in je slaapkamer kan namelijk bijdragen aan snurkklachten, omdat het de membranen in je neus en keel irriteert. Dit kan snurkklachten veroorzaken. Als je ervoor dat de lucht in je slaapkamer vochtig is in combinatie met etherische olie dan heb je een goede kans om snurken te verminderen. De perfecte oplossing hiervoor is dan de aromadiffuser. Zorg wel voor een stille aromadiffuser die je niet stoort. Zoals bijv. de Silent Aromadiffuser.  Of zet de aromadiffuser een half uur aan in de slaapkamer voordat je gaat slapen.

Een andere mogelijkheid is om de olie op een geursteentje te druppelen en het geursteentje op je nachtkastje te leggen.

Ook kun je een stoombadje maken met heet water en een paar druppeltjes etherische olie of een olie compositie. Dit is zeer weldadig en kan ook zeker snurken voorkomen: het opent je luchtwegen, lost overtollig slijm op en houdt de slijmvliezen vochtig.

Spray tegen snurken

De laatste mogelijkheid is om een luchtverfrisser spray te maken.  Hiervoor neem je een 100 ml. glazen flesje met een verstuiver en dit vul je met:

20 ml alcohol van 90% of hoger (verkrijgbaar bij de drogist of in de Aromalifestyle shop)

gedestilleerd water

14-20 druppels etherische olie of etherische olie compositie naar keuze.

Als je bijv. een spray wilt maken van compositie 1 dan neem je:

6 druppels eucalyptus globulus

4 druppels atlas ceder

2 druppels tijm ct linalol

2 druppels vetiver

2 druppels lavendel

Gebruiksaanwijzing

Neem een kleine spray flacon van 100 ml. vul die met 20 ml. (biologische) alcohol van 90 % of hoger (verkrijgbaar bij de drogist of in Aromalifestyle shop) en doe hierin de etherische olie naar keuze. De etherische olie lost goed op in de alcohol en de alcohol zorgt er ook voor dat de spray niet bederft.  Maak je geen zorgen, de alcohol vervliegt als je de spray verstuift in de ruimte.

Vul dan het flesje verder aan met (gedestilleerd) water en klaar. Wel even schudden voor gebruik! Spray voor het slapen gaan op je kussen en in de slaapkamer voor het beste effect.

Biologische etherische olie, geurstenen en aromadiffusers vind je ook in de Aromalifestyle Shop

Edith Zupancic
Door

Edith Zupancic

op 15 Feb 2019

Mijn man gebruikt al jaren Estragon (dragon), 2 dr op de tong, werkt perfekt. Ook tegen krampen (astma, spierkrampen, darmkramp), eindeloze niesbuien en jeukende keel/oor. En nog lekker ook. 😊

Marleen
Door

Marleen

op 14 Apr 2019

Door jou heb ik dit getest en ik ben je dankbaar! Eindelijk ook slapende nachten voor mij zonder gesnurk van mijn man :-)

Ellen
Door

Ellen

op 30 Aug 2019

Hoi Monica is de compositie tegen snurken ook te gebruiken in een roller met een olie ?

Reactie plaatsen