Reed diffuser, zelf maken op natuurlijke wijze met deze handleiding

Reed diffuser, zelf maken op natuurlijke wijze met deze handleiding

Een reed diffuser maak je makkelijk zelf met deze handleiding.

Reed diffusers zien er erg leuk uit, maar de ingrediënten zijn vaak nogal chemisch en dus slecht voor het milieu en je gezondheid.

Met deze handleiding kan je zelf een reed diffuser maken met natuurlijke ingrediënten.

Bovendien is het heel gemakkelijk en werkt het goed!

diy reed diffuser

Benodigdheden voor je diy reed diffuser

Werkwijze

Mijn ervaring is dat de glycerine in combinatie met alchohol de beste resultaten geeft in een diy reed diffuser. Je kunt eventueel ook plantaardige olie nemen maar dat geeft toch iets minder geur af.

Afhankelijk van het flesje/vaasje wat je gaat gebruiken moet je de hoeveelheden zelf even aanpassen maar dit is het basisrecept:

Je maakt eerst een geurbasis van 1 deel glycerine (of olie) en 1 deel alcohol (bijv. 25 ml. glycerine en 25 ml. alcohol), doe dit in een afsluitbaar potje (bijv. een leeg schoon jampotje) en even goed schudden zodat de glycerine en alcohol goed mengen.

Dan kan je de etherische olie toevoegen. De ratio voor een goede geur is 75 % geurbasis met 25% etherische olie. Als je 50 ml. geurbasis hebt (meestal is dat voldoende voor 1 klein vaasje met 8-10 stokjes) dan heb je 12 ml. etherische olie of parfum olie nodig.

Dat is natuurlijk ook afhankelijk van welke etherische olie je gebruikt, sommige geuren ruiken sterker en dan heb je minder nodig of soms ook wat meer.

Citrusgeuren vervliegen bijvoorbeeld sneller dan zware geuren zoals patchouli en ylangylang. De natuurlijke parfum olie blijft ook beter hangen en is daarom heel geschikt voor je reed diffuser.

Een kwestie van experimenteren wat voor jou het beste is.

Als je de etherische olie/parfum olie hebt toegevoegd het geheel nog even goed schudden.

Giet de vloeistof in het flesje/vaasje wat je wilt gebruiken en voeg je stokjes toe. Na een paar uur de stokjes omdraaien en dit kan je dan elke paar dagen doen als de geur minder wordt.

Als de geur echt verdwenen is, voeg je gewoon nog wat druppels etherische olie toe!

Na een aantal weken is de vloeistof geheel verdampt door de stokjes en kan je weer een nieuwe geur maken.

Alle benodigdheden voor je diy reed diffuser vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Zoals bijv. een leuke apothekerfles, vierkante fles, een speciale fles voor reed diffusers of een authentiek melkflesje

Reactie plaatsen