gemberwater zelf maken
Pro metabolic lifestyle
Monica Can
Pro metabolic lifestyle
2 min
0

Gemberwater, verfrissend en krachtig voor je vitaliteit.

2 min
0

Gemberwater is een geweldig drankje dat je algehele gezondheid kan verbeteren. Het is echt super makkelijk om te maken want het wordt gemaakt door gemberwortel in water te laten trekken, waardoor de natuurlijke bioactieve stoffen van gember vrijkomen. Het is niet alleen heerlijk en verfrissend, maar het heeft ook tal van geweldige gezondheidsvoordelen waar ik je graag meer over wil vertellen. Lees verder om te ontdekken waarom gemberwater een welkome aanvulling kan zijn op je dagelijkse routine en hoe je het gemakkelijk thuis kunt maken!

Voordelen van Gemberwater:

 1. Ontstekingsremmende eigenschappen: Gember heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Verschillende studies hebben aangetoond dat gember ontstekingen en pijn in het lichaam kan verminderen. Het dagelijks drinken van gemberwater kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlichten van verschillende pijnaandoeningen. (Bronnen: Studie 1, Studie 2)
 2. Antioxidant powerhouse: Gember bevat antioxidanten die kunnen bijdragen aan het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van het lichaam tegen schade door oxidatieve stress.
 3. Spijsverteringsgezondheid: Gember staat bekend om zijn gunstige effecten op de spijsvertering. Het kan helpen bij het verlichten van een opgeblazen gevoel, indigestie en maagklachten. Hoewel er geen specifieke studies zijn die dit bevestigen, wordt gember al eeuwenlang gebruikt door verschillende culturen vanwege zijn kalmerende effect op de maag. Het dagelijks drinken van gemberwater kan dus helpen bij een gezonde spijsvertering.
 4. Immuunversterking: Gember bevat antioxidanten en vitamine C, die het immuunsysteem kunnen ondersteunen en helpen bij het bestrijden van ziektes. Door regelmatig gemberwater te drinken, kun je je immuunsysteem een boost geven en je lichaam beter wapenen tegen infecties.
 5. Pijnverlichting: Gemberwater kan ook bijdragen aan pijnverlichting, vooral bij aandoeningen zoals artritis. Door de ontstekingsremmende eigenschappen kan het de gewrichts- en spierpijn helpen verminderen.Hoe maak je gemberwater thuis?

Het maken van gemberwater is eenvoudig en vereist slechts een paar ingrediënten:

 • stukje gember van 3 à 4 centimeter (hoe meer gember je gebruikt hoe pittiger de smaak)
 • halve citroen
 • 1 liter water
 • honing naar smaak

Bereiding

 • Schil de gember en snij deze in plakjes. Als je biologische gember gebruikt hoef je de gember niet te schillen.
 • Pers het sap uit de citroen
 • Doe het water, de gember en het citroensap met desgewenst een beetje honing in de blender
 • Mix het geheel een halve minuut
 • Giet het door een zeef in een schone (weck)fles en klaar is je gemberwater.

  Ik gebruik als zeef altijd mijn Kefirko cheesemaker omdat deze zo'n fijne zeef heeft. Ik hou namelijk niet van stukjes in mijn gemberwater 💦 .

Gemberwater met pepermunt en limoen

Als je geen blender hebt of wat meer tijd dan is dit ook een lekker recept.

 • Snij de gember in plakjes en de limoen in partjes.
 • Doe de gember, limoen en een paar takjes pepermunt in een glazen weckpot of kan, vul aan met water en laat deze een nacht in de koelkast staan zodat de werkstoffen in het water kunnen trekken.

  Ook heel verfrissend op warme dagen.

Conclusie:

Gemberwater is niet alleen een smakelijke en verfrissende drank, maar het heeft ook talloze gezondheidsvoordelen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, verbeteren van de spijsvertering, versterken van het immuunsysteem, en zelfs bijdragen aan gewichtsverlies.

Door de eenvoudige bereiding kan je thuis makkelijk genieten van de voordelen van gemberwater. Voeg deze natuurlijke gezondheidsboost toe aan je dagelijkse routine en profiteer van al het goeds dat gember te bieden heeft!

Heb jij al eens gemberwater gemaakt? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, deel ze hieronder met ons.

Reacties
Categorieën