Natuurlijke vaseline, een gezonde vervanging voor vaseline.
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
2 min
23

Natuurlijke vaseline, een gezonde vervanging voor vaseline.

2 min
23

Natuurlijke vaseline zelf maken is heel simpel en je hebt maar 2 ingrediënten nodig.

Vaseline, iedereen kent het wel en we hebben het allemaal wel eens gebruikt. Vaseline is voor heel veel doeleinden inzetbaar en mag eigenlijk in geen enkel huishouden ontbreken.

Vaseline is een absolute beauty musthave!

Maar de ‘normale’ Vaseline heet eigenlijk petroleum jelly (Vaseline is een merknaam van Uniliever die tot productnaam is geworden) en wordt gemaakt aardolie. Het is een zogenaamde minerale olie die helemaal geen voedingsstoffen voor de huid bevat.

Dus het is eigenlijk veel beter om de vaseline die je gebruikt te vervangen door een laagje vaseline die je zelf gemaakt hebt.

Hiervoor heb je maar 2 ingrediënten nodig:

natuurlijke vaseline

Gebruiksaanwijzing:

Doe de bijenwas (of cosmetische koolzaadwas) en olijfolie in een kommetje of maatbeker en verwarm het geheel au-bain marie (in een pan met water) totdat de bijenwas gesmolten is.

Roer even goed door met een stokje (als je een koude lepel neemt stolt meteen de bijenwas tijdens het roeren aan de lepel en dat is zonde).

Giet het geheel dan in een leeg schoon potje en laat je natuurlijke vaseline afkoelen en stollen.

Deze natuurlijke vaseline kan je op dezelfde manier gebuiken als normale vaseline.

De vaseline op de foto heb ik gemaakt met cosmetische koolzaadwas en amandelolie. Dan is de kleur wat meer zoals de ‘echte’ vaseline en het is vegan. Als je de vaseline met bijenwas en olijfolie maakt is de vaseline meer geel van kleur maar is wel heel goed voor de huid.

Je vaseline aanpassen aan je eigen smaak:

Als je de vaseline te dik vindt kan je hem nog een keer smelten door de pot in een pan met warm water te zetten en wat meer olie toevoegen.

Vind je de geur van olijfolie te sterk dan kan je ook een andere plantaardige olie gebruiken zoals zonnebloem- of amandel olie.

Een paar druppeltjes lavendel etherische olie geeft een lekker geurtje aan je natuurlijke vaseline en is extra verzorgend voor de huid.

Gebruik van je natuurlijke vaseline

Knieën, ellebogen, random droge plekjes op je lichaam… smeer het in met een dun laagje vaseline.

Het voorkomt uitdroging van de huid, waardoor het droge plekjes gehydrateerd houdt.

Ook mensen met huidaandoeningen zoals eczeem hebben baat bij deze natuurlijke vaseline.

In de winter hebben je voeten ook altijd extra te lijden omdat ze de hele dag in laarzen of dichte schoenen zitten. Verwen ze ‘s nachts eens lekker met een vaseline pakking.

Na het bad of douchen (of neem een lekker voetbadje) smeer je je voeten dik in met vaseline (vooral de droge huid van de hielen goed insmeren) en trek daarover een paar katoenen sokken aan. Hou die de hele nacht aan en de volgende ochtend zijn je voeten een stuk zachter.

Als je dit regelmatig doet dan heb je de hele winter zachte voeten.

Deze vaseline kan je ook prima als lippenbalsem gebruiken of om je wenkbrauwen in model te brengen. Breng een beetje vaseline aan op je wenkbrauwen en breng ze in model met een klein borsteltje.

Heb jij nog goede tips waarvoor je deze natuurlijke vaseline kan gebruiken. Laat ze dan hieronder achter.

Ik ben benieuwd!

Reacties
Categorieën