spijsverteringsproblemen, etherische olie compositie voor maagklachten
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
1 min
0

Spijsverteringsproblemen, etherische olie compositie voor maagklachten

1 min
0

Etherische olie kan verlichting brengen bij spijsverteringsproblemen en kan een goede hulp zijn bij brandend maagzuur, opgeblazen gevoel. buikpijn en zelfs misselijkheid en diarree.

Er zijn verschillende etherische oliën die goed werken bij spijsverteringsproblemen en buikklachten en gelijk verlichting geven.

Pepermunt etherische olie is daarvan het meest bekend maar ook gember en kardamom bewijzen goede diensten bij spijsverteringsproblemen.

Etherische oliën bieden een zachte natuulijke remedie bij buikpijn, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.

Je kan het na elke maaltijd gebruiken om je spijsvertering te ondersteunen, of als je een opgeblazen vol gevoel hebt of brandend maagzuur na een uitgebreide of late maaltijd.

Hieronder vind je een recept voor een verlichtende olie die ook nog eens heerlijk ruikt.

Deze combinatie van etherische olie bij spijsverteringsproblemen is pijnstillend, ontstekingswerend, krampwerend en ontlast een geprikkeld maag-darmsysteem.

spijsverteringsproblemen

Etherische olie compositie voor spijsverteringsproblemen

Meng deze etherische olie in 30 ml. jojoba of amandel olie en bewaar in een donkere glazen fles.

Als je last hebt van een opgeblazen gevoel of brandend maagzuur masseer dan je buik (en eventueel ook borst bij brandend maagzuur) met een paar druppels van deze etherische olie compositie voor verlichting.

Je kan deze blend (zonder de jojobaolie) ook in een inhaler doen en gebruiken om te inhaleren bij misselijkheid of reisziekte.

Heb je geen inhaler dan kan je deze kopen in de Aromalifestyle shop of er zelf ook makkelijk  één maken.

Neem een heel smal donker flesje (bijvoorbeeld een leeg flesje van etherische olie) en doe daar een theelepel zeezout of zuiveringszout (baksoda) in. Voeg dan de etherische olie van bovengenoemde compositie toe. Doe de dop op het flesje en schud het flesje goed om alles te mengen.

Om te gebruiken neem inhaleer je het aroma vanuit het flesje met drie lange, diepe ademhalingen. Probeer door je neus adem te halen. Wacht dan eventjes en neem nog drie lange diepe ademhalingen.

Doe dit tot drie keer. Herhaal als de klachten weer terugkomen.

Heb jij ervaring met etherische olie bij spijsverteringsproblemen of andere goede tips tegen bijv. brandend maagzuur. Laat het ons hieronder weten.

Reacties
Categorieën