DIY ideetjes
Monica Can
DIY ideetjes
2 min
9

Zeepzakje om zelf te maken voor veel schuim onder de douche

2 min
9

Een zeepzakje maak je van een douche puff en is ideaal om restjes zeep in op te maken. Het is heel zuinig in gebruik en je krijgt heel veel schuim.

Ook leuk om cadeau te geven bij een zelfgemaakte zeep.

Een zeepzakje is echt super om te gebruiken in combinatie met een stuk zeep.

Je maakt ze makkelijk zelf van een douche puff. Uit 1 douche puff kan je 4 zeep zakjes maken dus het is ook nog eens super voordelig.

zeep zakje voor zeep

Wat is een douche puff?

Een douche puff is een soort spons, gemaakt van tule. Dit is in elkaar genaaid met een koord waardoor het een soort bal wordt, een puff.

Doordat je het over je huid beweegt haalt het dode huidcellen weg zonder dat je er een scrub voor hoeft te gebruiken. Dat werkt makkelijk en snel en is nog goed voor je huid ook!

Ze zijn in allerlei winkels te koop. Etos, Hema, Douglas, zelfs bij de Action liggen ze. En kosten meestal tussen de één en drie euro.

Als je het koordje uit de douche puff haalt dan hou je 1 lange tube over met tule stof en hier kan je 4 x een zeep zakje van maken.

douche puff voor zeep zakje

Zeepzakje zelf maken

Haal de douche puff uit elkaar en verdeel deze in 4 delen.

Nu neem je 1 deel en dat vouw je zo dubbel zodat je een opening  krijgt waar de zeep in kan, dus je maakt er een soort tunneltje van. De onderkant van de tunnel kan je sluiten met een knoop (als je het snel wilt doen) of je naait het netjes dicht.

De bovenkant is de opening waar je de zeep in doet, nu maak je bovenin voorzichtig een gaatje waar je een koordje door haalt. Hiermee kan je het zeepzakje sluiten zodat de zeep er niet uit kan en je kan het zakje na gebruik ophangen zodat je zeep kan drogen en zo nog langer mee gaat.

Gebruik en voordelen

Maak je zeepzakje met zeep nat onder de douche en laat het geheel even schuimen in je handen, je zult zien dat je meteen een enorme hoeveelheid schuim krijgt.

Nu kan je met het zakje je lichaam wassen, voordeel is dat je meteen een lichte scrub hebt en dat is heel goed voor je huid.

zeep zakje

Het is lekker snel, zuinig in gebruik en veel milieu vriendelijker dan het gebruik van douchegel in kunststof flessen. Dit zakje kan je elke keer hergebruiken en je kunt hem regelmatig wassen in de wasmachine zodat het zakje ook schoon blijft.

Ook ideaal om restjes zeep mee op te maken.

Goedkoop en makkelijk zelf te maken.

Reacties
Categorieën