Limoen gember gezichtstonic, verkoelend en verfrissend
Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
1 min
1

Limoen gember gezichtstonic, verkoelend en verfrissend

1 min
1

Deze verfrissende limoen gember gezichtstonic maak je zelf met verse producten uit je koelkast. Limoen, gember en pepermunt.

Het is niet moeilijk en deze tonic zorgt er ’s ochtends voor dat je huid op een frisse en zachte manier gewekt wordt. ’s Avonds laat de heerlijke geur de stress van de dag verdwijnen en zorgt voor instant ontspanning voor je huid.

De verfrissende limoen gember gezichtstonic werkt op 3 niveau’s.

Pepermunt is niet alleen verkoelend en verfrissend maar is ook zeer effectief bij een vette huid en grove poriën. Limoen verzorgt de huid met vitamine C en kalium en gember werkt vitaliserend en bevordert de doorbloeding.

limoen gember gezichtstonic

Wat heb je nodig voor je limoen gember gezichtstonic

Eventueel kan je de weingeist of rokonsal ook vervangen door een pepermunt tinctuur. Als je de alcohol of rokonsal weglaat is de houdbaarheid maximaal 2 weken en moet je de tonic in de koelkast bewaren. Met conservering blijft de tonic 4 weken goed.

Mijn advies is om de tonic in 2 donkere glasflesjes van 50 ml. te doen. 1 flesje zet je voor gebruik in de badkamer en de andere kan je dan in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook. schil de gember en snijd in dunne plakjes. Doe dit samen met de pepermunt in het kokende water en laat het geheel nu 2 minuten doorkoken. Haal het pannetje dan van het vuur en laat het geheel nog 10 minuten trekken. Dan het limoensap toevoegen en het geheel laten afkoelen.

Giet het afgekoelde mengsel door een zeef in een glazen maatbeker of kom en voeg dan de litsea cubeba etherische olie toe (je kunt deze eventueel ook vervangen door limoen, gember, groene munt of mandarijn groen etherische olie maar met litsea cubeba krijg je echt een lekkere frisse geur). Daarna eventueel de conservering naar keuze (weingeist alcohol, tinctuur of rokonsal) toevoegen en in flesjes vullen.

Je limoen gember gezichtstonic is nu klaar voor gebruik.  Voor gebruik even schudden en dan met een paar druppeltjes op een wattenschijfje je huid ’s ochtends en ’s avonds na het reinigen en voor de verzorging hiermee verfrissen.

Extra tip: deze tonic is ook heerlijk verfrissend als spray voor lichaam en gezicht tijdens warme dagen. Hiervoor doe je de tonic in een sprayflacon.

Glazen flesjes, etherische olie, rokonsal en weingeist vind je ook in de Aromalifestyle shop of klik op de desbetreffende link bij benodigdheden dan kom je direct bij het product in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën