Melkbad, verzorgend voor de huid (met vegan alternatief)
Bad en douche
Monica Can
Bad en douche
2 min
1

Melkbad, verzorgend voor de huid (met vegan alternatief)

2 min
1

Cleopatra wist het al lang en nam elke dag een melkbad. Maar wist jij ook al dat melk heel veel voordelen heeft voor je huid?

Melk werkt verzachtend en vochtvasthoudend voor je huid. Melk aan je badwater toevoegen is al een eeuwenoud gebruik alhoewel het tegenwoordig makkelijker en sneller gaat met melkpoeder. Als vegan alternatief kan je ook sojamelk poeder of kokosmeel gebruiken. Die hebben wel een iets andere werking maar zijn ook zeer verzorgend voor de huid.

Het blijkt dat het melkzuur in de melk zorgt voor een zachte peeling van je huid waardoor de dode huidcellen verwijdert worden en je een frisse huid krijgt.

Dit is een zeer zachte peeling dus je hoeft niet bang te zijn dat je huid geïrriteerd raakt.

Het zelfs zo dat melk juist verzachtend werkt voor de droge huid.

Melk bevat ook vele vitaminen en mineralen, zoals vitamine E en zink, die helpen de veroudering tegen te gaan en de elasticiteit van de huid behouden.

melkbad

Geurend melkbad

Melkbaden zijn zeer trendy en gewild in de luxere wellness resorts. Maar je hoeft helemeaal geen geld uit te geven aan een duur wellness resort want met dit melk bad recept heb je in no-time een heerlijk geurend en verzorgend melk bad en maak je van je eigen badkamer een spa.

Met dit recept kan je in een paar minuten een heerlijk melkbadpoeder maken en je kan je eigen favoriete etherische olie toevoegen.

Ingrediënten voor je melkbad:

  • 100 gram (volle) melkpoeder (of alternatief sojamelkpoeder of kokosmeel)
  • 20 gram maiszetmeel (maizena, dit verzacht de huid nog extra)
  • 30 gram zuiveringszout (baking soda)
  • 15 dr. etherische olie naar keuze

Je kun bijvoorbeeld kiezen voor lavendel voor een rustgevend bad of rozemarijn voor een opwekkend bad. Ik heb zelf een combinatie gemaakt van 5 druppels geranium, 5 druppels mandarijn en 5 druppels vanille en dat geeft een heerlijke friszoete bloemige geur.

Recept

Meng de melkpoeder, maiszetmeel en zuiveringszout in een glazen pot. Doe de deksel erop en dan goed schudden totdat de poeders goed gemengd zijn.

Draai de deksel er weer af en voeg 10 druppels etherische olie naar keuze toe. (bijv. lavendel voor een rustgevend bad of rozemarijn voor een opwekkend bad) of maak een lekkere combinatie van verschillende soorten etherische olie.

Deksel weer op de pot draaien en nog een keer goed schudden zodat de etherische olie zich goed kan verdelen.

Let op dat je de deksel goed vastdraait voor je gaat schudden. Bij mij zat de deksel niet goed vast en vloog tijdens het schudden van de pot met als gevolg dat mijn hele keuken bedekt was onder een witte waas van badmelkpoeder.

Laat het geheel nu 24 uur staan voordat je het gebuikt zodat de etherische olie geheel in het poeder kan worden opgenomen.

Om het poeder te gebruiken vermeng je een kopje badmelkpoeder in het warme stromende water. De hoeveelheid van bovenstaand recept is voldoende voor 2 melkbaden.

Het water krijgt een prachtige melkachtige kleur en je ruikt gelijk de geur van de etherische olie.

Laat je in het bad glijden en ontspannen en genieten maar!

Reacties
Categorieën