Shimmering body olie, voor een verzorgde en glanzende huid
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
0

Shimmering body olie, voor een verzorgde en glanzende huid

1 min
0

Een shimmering body olie zorgt voor een frisse, stralende huid. De combinatie van een verzorgende olie met vitamine E en de toevoeging van glanzend mica poeder zorgt ervoor dat je huid niet alleen feestelijk glanst maar ook nog eens goed verzorgd wordt. En op een goed verzorgde huid komt de glans nog beter tot zijn recht.

Je kunt een shimmering body olie in een paar minuten maken met een plantaardige olie en mica poeder. Om de olie echt perfect te maken kan je het onderstaande recept gebruiken.

Benodigdheden voor je shimmering body olie

shimmering body olie

Bereidingswijze:

Begin met je ingrediënten af te wegen. Om ervoor te zorgen dat het mica poeder zich straks goed verdeelt in je shimmering body olie meng je dit eerst met de ricinus (castor) olie. Roer dit heel goed door totdat alle mica poeder goed is opgelost in de olie. Voeg dan de druivenpit olie en de vitamine E toe. En als je wilt kan je nu ook nog 10 druppels etherische olie toevoegen. Nogmaals heel goed doorroeren totdat alles gemengd is.

Giet nu de shimmering body olie in een 100 ml. glazen fles (bijvoorbeeld van bruinglas of blauw glas) en sluit deze af met een pompdispenser.

Voor gebruik altijd even schudden. En dan de olie in een dun laagje op de huid aanbrengen.

Vind je 100 ml. te veel dan kan je het recept natuurlijk ook halveren en bijvoorbeeld in een 50 ml. flesje met pipet dop doen. (zoals op de foto)

Alternatieven voor de shimmering body olie

In plaats van druivenpit olie kan je ook een andere plantaardige olie gebruiken zolang deze maar snel in de huid trekt. Dat is namelijk het voordeel van druivenpit olie, deze trekt snel in de huid en is licht. Daarom is het zeer geschikt voor je body olie.

Wil je een warmere kleur of heb je een donkere huid dan kan je het goud micapoeder ook mengen met brons micapoeder voor een warme glans. Heb je liever een koelere glans of een lichte huid dan meng je het goud micapoeder met parelwit micapoeder. Je kunt hiermee zelf experimenteren totdat je een kleur hebt waar je tevreden mee bent.

De body olie op de foto is gemaakt met alleen goud micapoeder.

Reacties
Categorieën