Page content

Suikervrije granola, een basisrecept om te combineren

Suikervrije granola, een basisrecept om te combineren

Deze suikervrije granola kan je heel makkelijk en snel maken en is veel gezonder dan de granola die je in de winkel kunt kopen.

Met dit basisrecept kan je oneindig veel variaties maken zodat je elke dag een ander ontbijt hebt.

Ik geef toe, als je even zoekt op suikervrije granola krijg je enorm veel recepten dus eigenlijk is het een beetje overbodig om nog een recept voor granola te plaatsen. Maar aangezien ik deze blog ook als mijn eigen receptenboek gebruik 😉 krijg je van mij toch het recept van deze suikervrije granola en mijn tips voor meer variatie.

Deze granola is een mix van havermout, gemengde ongebrande noten, pitten en zaden die je zoet maakt met ahornsiroop. Vervolgens rooster je het in de oven.

Je kan je granola beter zelf maken dan dat je het in de winkel koopt, omdat supermarktverpakkingen vaak veel suiker bevatten.

 

suikervrije granola

Wat heb je nodig voor je suikervrije granola

150 gram havervlokken

100 gram ongebrande noten naar keus. Je kunt 1 soort noten gebruiken of een mix maken van verschillende soorten, bijv. walnoten, hazelnoten, amandelen, pecannoten, macadamianoten of paranoten. Ik varieer meestal bij iedere nieuwe batch die ik maak met 2 verschillende soorten.

25 gram zonnebloempitten

25 gram pompoenpitten

4 el. ahornsiroop

1 tl. kaneel

3 el. kokosolie

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe eerst de havervlokken, pitten, noten en kaneel in een ruime kom en roer het geheel goed door. Voeg nu de ahornsiroop en (gesmolten) kokosolie toe en roer door.

Spreid het mengsel uit op een bakblik en bak  20 minuten in de oven totdat het mengsel goudbruin is, af en toe even doorroeren.

Waarschuwing: tijdens het bakken gaat je keuken heerlijk ruiken en je krijgt meteen trek.

Laat het mengsel goed afkoelen en bewaar in een afsluitbare glazen pot. Dan is de granola zeker 2 weken houdbaar.

Gebruik

Deze granola is puur al heerlijk door de yoghurt maar je kunt hem naar smaak nog helemaal aankleden. Met bijvoorbeeld rozijnen, cranberries, moerbeien, dadels en ander gedroogd fruit, lijnzaad, chiazaad, kokosvlokken etc. etc.

Ik heb zelf naast mijn pot met granola nog een aantal kleine potjes staan met gedroogde vruchten, kokosvlokken en lijnzaad en vul dan elke ochtend mijn granola aan met wat gedroogd fruit naar keuze en bijv. wat kokosvlokken. In de zomer gebruik ik ook graag vers fruit.

Eet jij ook granola? En wat doe je er allemaal in?

 

Comment Section

7 reacties op “Suikervrije granola, een basisrecept om te combineren


Door C.C op 12 februari 2017

Dag monica, kan je ook honing gebruiken i.p.v. ahornsiroop? Of een ander alternatief ervoor?


Door ELLEN op 12 februari 2017

Hallo Granomaliefhebber, je vindt in de bioshop genoeg alternatieve stropen die een heel lag gehalte aan suikers bevatten zoals de overheerlijke agave-, of maïs-, gerst-, enz…. Warme groeten van Ellen.


Door ELLEN op 12 februari 2017

Oeps te snel : Granola ipv Granoma… en laag ipv lag


Door Monica-Can op 24 februari 2017

Ja hoor, je kunt ook honing gebruiken of dadelsiroop, agavesiroop etc. Let er bij honing wel op dat je een biologische plaatselijke honing neemt waarbij de bijen ook een goed leven hebben.


Door jeanne op 12 januari 2018

ik lees niet in je recept of je de noten e.d. moet malen.


Door Cecilia op 26 april 2018

Het is werkelijk goddelijk❤️👌
De lucht die in huis hangt😋


Door Monica-Can op 30 april 2018

Jaaa, lekker he. Het ruikt heerlijk als je de granola maakt.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.