Siberische spar etherische olie

Siberische spar etherische olie

Siberische spar etherische olie, wordt verkregen door stoomdestillatie van de twijgen met naalden van de Siberische spar ofwel Abies Siberica.

Het is een houtachtige olie met een prettige fris-zoete balsemachtige dennengeur .

De Siberische Spar, behoort tot de familie der naaldbomen, Pinaceae.

De boom komt uit Siberië, Rusland. De boom wordt tot 30-35 meter hoog en heeft zilverachtige, vaalgroene korte naalden.

De olie heeft een gunstige werking op het spierstelsel en bij artritis of reumatiek kan deze verwarmende olie in een massage heerlijk zijn.

Sibersiche spar olie kan ondersteunend zijn bij oedeemvorming om deze beter te reguleren, evenals bij blaasontstekingen.

 

siberische spar etherische olie

 

Siberische spar etherische olie in de aromatherapie


Siberische spar etherische olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij;

reuma, jicht, hartbeklemmingen, verkoudheid, griep, sinusitis, bronchitis, astma, zenuwpijnen, zweetvoeten, aandoeningen aan de lucht- en urinewegen, blaasontsteking.

Als je Siberische spar olie toevoegt aan massage olie bij behandeling van spierproblemen en reumatische klachten dan stimuleert dit de doorbloeding en vermindert pijn.

Psychisch


Siberische spar is een verwarmende olie en kan stimulerend zijn bij een gebrek aan energie.

Siberische spar kan een sterk gevoel van verbondenheid geven, wanneer er in het leven dingen veranderen zoals een baan, veranderen van huis of relatie.

Combineren met:


Siberische spar olie kan goed gecombineerd worden met:

LavendelCitroenRozemarijnSalieZilverspar, Den, Cypres en Eucalyptus.

 

Gebruik van Siberische spar etherische olie


  • Verstopte neus, bronchitis, astma, keelontsteking en verkoudheid; 3 tot 5 druppels Siberische spar toevoegen aan een schaaltje heet water en 2 à 3 keer per dag stomen of een inhaler maken met zeezout zoals boven beschreven.
  • Als verwarmende massageolie: 10 druppels Zilverspar toevoegen aan 50 ml. zoete amandel olie, met dit mengsel masseren
  • Verdampen als luchtverfrisser: 5 druppels Siberische spar, 5 druppels Jeneverbes, 5 druppels Cipres en 5 druppels Lavendel verdampen in een aromadiffuser.
  • Verdampen voor ontspanning en bij stress: 1 druppel Siberische spar, 1 druppel Rozemarijn, 2 druppels Lavendel en 1 druppel Vetiver verdampen in een aromadiffuser.

100 % natuurzuivere biologische  siberische spar etherische olie kan je bestellen in de Aromalifestyle shop

Anne
Door

Anne

op 02 May 2018

Mag ik Siberische spar inwendig gebruiken?Is het een vervanging van zilverspar? Ik gelezen dat ziverspar niet inwendig mag gebruikt worden.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 03 May 2018

Siberische spar is geen vervanging van zilverspar. En ik zou het zeker niet inwendig gebruiken. Inwendig gebruik van etherische olie is ook alleen aan te raden als je veel ervaring hebt met etherische olie en dit doet onder begeleiding van een ervaren aromatherapeut. Uitwendig is het echter een zeer fijne olie om te gebruiken.

Reactie plaatsen