Scharlei etherische olie

Scharlei etherische olie

Scharlei etherische olie wordt gewonnen door waterdampdestillatie bij lage druk van de bloemtoppen en bladeren van de , het is een kleurloze tot lichtgele olie met een zoete nootachtige geur.

De Scharlei is een overblijvend kruid met grote harige bladeren en kleine blauwe of lila bloemen en heeft zijn oorsprong in Zuid-Europa.

Tegenwoordig wordt de Scharlei wereldwijd gevonden.

Er zijn minstens 250 bestanddelen van Scharlei olie bekend en dit maakt het tot een bijzonder rijke olie die geschikt is als algemeen tonicum en opwekkend middel.

Scharlei werkt verzachtend en activeert het zenuwstelsel en de natuurlijke afweer. De olie werkt bloeddrukverlagend en is zeer geschikt voor het behandelen van depressies en angsten.

Verder wordt Scharlei gebruikt voor het reguleren van vrouwelijke problemen omdat scharlei hormoonregulerend werkt.  Ook bij menstruatieproblemen werkt Scharlei olie kramp verminderend.

 

scharlei etherische olie

 

 

Psychisch


De olie werkt verhelderend en helpt je duidelijk te zijn. Van de angst om een ander de waarheid te zeggen is geen sprake meer. Het zet je aan om eindelijk dat te doen waar je steeds huizenhoog tegen op zag.

Scharlei is een plant die je ‘innerlijke’ gezichtsvermogen versterkt en die ons helpt duidelijker te 'zien'.  De olie brengt je in contact met de wereld van de dromen.

Scharlei lijkt zeer levendige dromen op te roepen, of misschien zorgt ze ervoor dat je je dromen beter kunnen herinneren.

De olie kan gebruikt worden in een bad voor het naar bed gaan of in een aromadiffuser of op een geursteen in de slaapkamer, één druppel op het hoofdkussen werkt ook.

Gebruik in de aromatherapie


Scharlei etherische olie wordt in de aromatherapie gebruikt bij:

acne, snijwonden, hoofdroos, haaruitval, ontstoken huid, vette huid, overmatig zweten, zweren, rimpels, hoge bloeddruk, spierpijn, stress, vermoeidheid, krampen, menstruatie pijnen, pijnen bij de bevalling, witte vloed, impotentie, frigiditeit, nervositeit, depressiviteit, angstvoorstellingen, aandoeningen aan de luchtwegen, keelinfecties, menopauze, hoofdpijn, spijsverteringsklachten.

 

Scharlei kan goed gecombineerd worden met:

JeneverbesLavendel, Koriander, GeraniumSandelhout, Ceder, Den, JasmijnWierook en Citrusoliën.

 

Gebruik van Scharlei etherische olie


  • Stress en vermoeidheid:  2 druppels Scharlei, 2 druppels Citroen, 1 druppel Sinaasappel en 1 druppel Nootmuskaat toevoegen aan een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden.
  • Badolie bij menstruatie pijnen en krampen; 3 druppels Scharlei, 2 druppels Cypres en 2 druppels Sinaasappel toevoegen aan een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 15 - 20 minuten baden.
  • Bij menstruatiepijn kan je ook een fijne olie maken van 10 ml jojoba olie met 3 dr. scharlei, 5 dr. cypres en 2 dr. sinaasappel en hiermee je buik masseren.
  • Bij vet haar, roos, slecht groeiend haar: na het haren wassen 2 druppels Scharlei in het vochtige haar masseren, 2-3 minuten inwerken laten en dan uitspoelen.

Let op:  niet gebruiken tijdens de zwangerschap of in combinatie met alcohol.

 

Biologische Scharlei olie kan je bestellen in de Aromalifestyle shop
Han
Door

Han

op 13 Feb 2018

Dit is idd een fantastische olie. Heeft mij heel erg geholpen.

Reactie plaatsen