Deodorant creme, zonder bakingsoda, zacht maar zeer effectief.

Deodorant creme, zonder bakingsoda, zacht maar zeer effectief.

Deze deodorant creme is zeer zacht voor je oksels maar wel effectief. En wordt gemaakt zonder baking soda.

In veel deodorant recepten vind je baking soda (zuiveringszout) omdat dit erg effectief is tegen zweetgeur maar baking soda heeft een nadeel. Sommige mensen krijgen er huidirritaties en rode oksels van. Dat kan meteen gebeuren als je een deodorant met baking soda gebruikt maar soms ook pas nadat je de deodorant al maanden of zelfs jaren gebruikt hebt.

Dat was ook bij mij het geval. Ik heb een super simpel maar heel effectief deodorant recept maar kan er niet meer tegen. En dat komt door de baking soda.

Ik ben gaan zoeken naar nieuwe recepten en gaan experimenteren. Uiteindelijk is dit recept eruit gekomen waar ik zeer tevreden mee ben.

Door de bentoniet klei krijgt de deodorant creme wel een beetje vreemde kleur maar daar zie je gelukkig niets van als je de deo hebt opgebracht (en vlekken geeft het ook niet).

deodorant creme

Benodigdheden voor je deodorant creme:

Overige benodigdheden:

  • glazen maatbeker of ruime glazen pot
  • pan of kom met heet water
  • staafmixer
  • glazen potje (of meerdere kleine potjes)

Bereidingswijze.

Als je nog geen magnesium olie hebt gemaakt dan kan je deze eerst maken volgens dit recept. Daar lees je ook meteen alles over de voordelen van magnesium.

Doe de kokosolie en sheaboter in de glazen maatbeker of glazen pot. En zet deze in een pan of kom met heet water en laat het geheel smelten.  Omdat sheaboter niet te warm mag worden en kokosolie snel smelt hoef je het niet op het vuur te zetten.

Voeg dan de bentonietklei en het maiszetmeel/pijlwortelpoeder toe en meng het geheel heel goed door met de staafmixer. Laat dit dan 15 minuten rusten en afkoelen.

Giet dan heel langzaam de magnesium olie bij het mengsel terwijl je met de staafmixer goed roert en blijf mixen totdat je een mooie creme hebt gekregen.

Voeg dan als laatste de etherische olie toe en mix het geheel nogmaals goed door.

Schep het geheel dan in een schoon potje (of meerdere klein potjes) en laat goed afkoelen voordat je de deksel erop doet.

Gebruik:

Neem een beetje deodorant creme uit het potje (bij voorkeur met een spatel) en breng aan onder je oksels.

Alle benodigdheden voor je deodorant creme vind je ook in de Aromalifestyle shop

Kristien Vanspauwen
Door

Kristien Vanspauwen

op 09 May 2018

Mag dit ook met kaolin klei?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 10 May 2018

Ja, dat is ook mogelijk. Je kunt de bentoniet klei door kaolin klei vervangen. Ik heb er alleen zelf geen ervaring mee of het dan ook net zo goed werkt.

S. VDH
Door

S. VDH

op 11 May 2018

Kan je deze ook in een stick maken? Alvast bedankt

Mita
Door

Mita

op 13 May 2018

De vorige deo met zuiveringszout maakte ik in een stick en dat ging prima.

Mita
Door

Mita

op 13 May 2018

Ben ik blij dat er een variant gekomen is op de deo met baking soda,want na een jaren lang gebruik tot mijn tevredenheid kreeg ik plots rode oksels en ben ik over gestapt naar een deo uit de winkel. Gaat dit ook met groene klei vraag ik me af die heb ik nml in huis en gebruik ik om de Muesli scrub bars te maken.Waar ik trouwens fijne reacties op gekregen heb van de familieleden die ik het als geschenkje gegeven had.

Annabel
Door

Annabel

op 15 May 2018

Als deo had ik nog geen goede DIY alternatief gevonden die echt efficient is dus ben ik terug naar de deo van in de winkel overgestapt...proberen waard!!

channa
Door

channa

op 16 May 2018

hoi, hoelang zou je deze deo kunnen bewaren?

Ell
Door

Ell

op 10 Jun 2018

Kan zeolietklei gebruikt worden?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 12 Jun 2018

Ik heb er geen ervaring mee maar ik denk wel dat dat ook werkt. Je kunt het in ieder geval proberen.

Alex
Door

Alex

op 10 Jun 2018

Dit geeft wel vlekken op donkere kleding hoor,

Nynke
Door

Nynke

op 04 Jul 2018

Is er ook een alternatief voor kokosolie of kan het ook ontgeurd? Ik kan namelijk echt niet over de geur van kokos. Bij het ruiken ervan word ik namelijk al misselijk.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 06 Jul 2018

Je kunt ook ontgeurde kokosolie nemen. Let er dan wel op dat de kokosolie op milde wijze ontgeurd is, dan zijn de goede werkstoffen nog aanwezig. Zoals bijv. de ontgeurde kokosolie in de Aromalifestyle shop.

Rika
Door

Rika

op 13 Aug 2018

Kan deze deoderant creme ook in een stick?

Berber
Door

Berber

op 01 Jun 2019

Dat wil ik ook graag weten. Zou het met bijenwas kunnen?

Marjolein
Door

Marjolein

op 15 Oct 2018

Kan de bentoniet ook door groene klei vervangen worden?

Margreet
Door

Margreet

op 23 Dec 2018

Is er ook een alternatief voor de magnesiumolie ik het recept van de deodorant creme?

Wil
Door

Wil

op 29 Dec 2018

Deze deodorant gemaakt. Hij is eenmaal afgekoeld alleen bikkelhard... ik krijg het nauwelijks uit het potje... De eerste dagen was ik erg tevreden, geen nare geurtjes en zijdezachte oksels. Na een paar dagen begonnen mijn oksels vreselijk te ruiken, zo’n zweetuien geur... Nu weer aan de chemische deo, maar daar baal ik wel van... Heb je tips hoe ik de deo zachter kan krijgen en kan het zijn dat mijn zweetklieren moeten wennen aan de deo ofzo?

Annemarie
Door

Annemarie

op 30 Nov 2021

Ik had ook last van stinkende oksels na de overgang van chemisch naar natuurlijk. Regelmatig (om de paar dagen) een papje van bentonietklei en appelazijn op mijn oksels gedaan en dat dan een minuut of 10 laten zitten helpt. Gebruik dit nu nog maar heel sporadisch

Monica Can
Door

Monica Can

op 06 Dec 2021

Super, dank je wel voor de tip.

Annemiek
Door

Annemiek

op 14 Aug 2019

Helaas kreeg ik ook na jaren last van rode oksels van Deo met baking soda. Dus toch maar deze gemaakt. Voelt heerlijk zacht aan maar ik kan niet tegen de guur van RAW sheabutter en wil toch liever de ongeraffineerde gebruiken. Ik heb er nu 25 druppels jasmijn etherische olie door gedaan en dat maskeert de geur aardig. Maar kun je zomaar onbeperkt een willekeurige etherische olie gebruiken?

Elisabeth
Door

Elisabeth

op 15 May 2020

Dit is inderdaad een hele prettige en effectieve deodorant. Die je trouwens ook kunt gebruiken voor beginnende huidirritaties ed. Maak 'm niet met maizena, dan heb je geen goed resultaat, maar met pijlwortelpoeder!

Ellen
Door

Ellen

op 20 Jul 2020

Wat is een goed alternatief voor kokosolie?

Mieke
Door

Mieke

op 28 Dec 2020

Een aluinsteen blijft voor mij de beste deo. heel eenvoudig en goedkoop

Esther
Door

Esther

op 16 Feb 2021

Ik heb deze deo laatst gemaakt met alle ingedrienten zoals hierboven benoemd maar helaas gaan mijn oksels hier erg van ruiken. Heb ik iets niet goed gedaan of kan het zijn dat ze moeten wennen?

Debby
Door

Debby

op 09 Dec 2021

Alle stappen gevolgd maar het blijft een waterig verhaal, ik heb een goede 10 min met de staafmixer erin gehangen maar geen body what so ever. Help!

Reactie plaatsen