Deodorant creme, zonder bakingsoda, zacht maar zeer effectief.

Deodorant creme, zonder bakingsoda, zacht maar zeer effectief.

Deze deodorant creme is zeer zacht voor je oksels maar wel effectief. En wordt gemaakt zonder baking soda.

In veel deodorant recepten vind je baking soda (zuiveringszout) omdat dit erg effectief is tegen zweetgeur maar baking soda heeft een nadeel. Sommige mensen krijgen er huidirritaties en rode oksels van. Dat kan meteen gebeuren als je een deodorant met baking soda gebruikt maar soms ook pas nadat je de deodorant al maanden of zelfs jaren gebruikt hebt.

Dat was ook bij mij het geval. Ik heb een super simpel maar heel effectief deodorant recept maar kan er niet meer tegen. En dat komt door de baking soda.

Ik ben gaan zoeken naar nieuwe recepten en gaan experimenteren. Uiteindelijk is dit recept eruit gekomen waar ik zeer tevreden mee ben.

Door de bentoniet klei krijgt de deodorant creme wel een beetje vreemde kleur maar daar zie je gelukkig niets van als je de deo hebt opgebracht (en vlekken geeft het ook niet).

 

deodorant creme

 

Benodigdheden voor je deodorant creme:

 

Overige benodigdheden:

  • glazen maatbeker of ruime glazen pot
  • pan of kom met heet water
  • staafmixer
  • glazen potje (of meerdere kleine potjes)

 

 

Bereidingswijze.

Als je nog geen magnesium olie hebt gemaakt dan kan je deze eerst maken volgens dit recept. Daar lees je ook meteen alles over de voordelen van magnesium.

Doe de kokosolie en sheaboter in de glazen maatbeker of glazen pot. En zet deze in een pan of kom met heet water en laat het geheel smelten.  Omdat sheaboter niet te warm mag worden en kokosolie snel smelt hoef je het niet op het vuur te zetten.

Voeg dan de bentonietklei en het maiszetmeel/pijlwortelpoeder toe en meng het geheel heel goed door met de staafmixer. Laat dit dan 15 minuten rusten en afkoelen.

 

Giet dan heel langzaam de magnesium olie bij het mengsel terwijl je met de staafmixer goed roert en blijf mixen totdat je een mooie creme hebt gekregen.

Voeg dan als laatste de etherische olie toe en mix het geheel nogmaals goed door.

Schep het geheel dan in een schoon potje (of meerdere klein potjes) en laat goed afkoelen voordat je de deksel erop doet.

 

Gebruik:

Neem een beetje deodorant creme uit het potje (bij voorkeur met een spatel) en breng aan onder je oksels.

 

Alle benodigdheden voor je deodorant creme vind je ook in de Aromalifestyle shop

 

 

Door

Kristien Vanspauwen

op 9 May 2018

Mag dit ook met kaolin klei?

Door

Monica-Can

op 10 May 2018

Ja, dat is ook mogelijk. Je kunt de bentoniet klei door kaolin klei vervangen. Ik heb er alleen zelf geen ervaring mee of het dan ook net zo goed werkt.

Door

S. VDH

op 11 May 2018

Kan je deze ook in een stick maken? Alvast bedankt

Door

Mita

op 13 May 2018

De vorige deo met zuiveringszout maakte ik in een stick en dat ging prima.

Door

Mita

op 13 May 2018

Ben ik blij dat er een variant gekomen is op de deo met baking soda,want na een jaren lang gebruik tot mijn tevredenheid kreeg ik plots rode oksels en ben ik over gestapt naar een deo uit de winkel. Gaat dit ook met groene klei vraag ik me af die heb ik nml in huis en gebruik ik om de Muesli scrub bars te maken.Waar ik trouwens fijne reacties op gekregen heb van de familieleden die ik het als geschenkje gegeven had.

Door

Annabel

op 15 May 2018

Als deo had ik nog geen goede DIY alternatief gevonden die echt efficient is dus ben ik terug naar de deo van in de winkel overgestapt...proberen waard!!

Door

channa

op 16 May 2018

hoi, hoelang zou je deze deo kunnen bewaren?

Door

Ell

op 10 June 2018

Kan zeolietklei gebruikt worden?

Door

Monica-Can

op 12 June 2018

Ik heb er geen ervaring mee maar ik denk wel dat dat ook werkt. Je kunt het in ieder geval proberen.

Door

Alex

op 10 June 2018

Dit geeft wel vlekken op donkere kleding hoor,

Door

Nynke

op 4 July 2018

Is er ook een alternatief voor kokosolie of kan het ook ontgeurd? Ik kan namelijk echt niet over de geur van kokos. Bij het ruiken ervan word ik namelijk al misselijk.

Door

Monica-Can

op 6 July 2018

Je kunt ook ontgeurde kokosolie nemen. Let er dan wel op dat de kokosolie op milde wijze ontgeurd is, dan zijn de goede werkstoffen nog aanwezig. Zoals bijv. de ontgeurde kokosolie in de Aromalifestyle shop.

Door

Rika

op 13 August 2018

Kan deze deoderant creme ook in een stick?

Door

Marjolein

op 15 October 2018

Kan de bentoniet ook door groene klei vervangen worden?

Reactie plaatsen