Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
25

Deodorant creme, zonder bakingsoda, zacht maar zeer effectief.

1 min
25

Deze deodorant creme is zeer zacht voor je oksels maar wel effectief. En wordt gemaakt zonder baking soda.

In veel deodorant recepten vind je baking soda (zuiveringszout) omdat dit erg effectief is tegen zweetgeur maar baking soda heeft een nadeel. Sommige mensen krijgen er huidirritaties en rode oksels van. Dat kan meteen gebeuren als je een deodorant met baking soda gebruikt maar soms ook pas nadat je de deodorant al maanden of zelfs jaren gebruikt hebt.

Dat was ook bij mij het geval. Ik heb een super simpel maar heel effectief deodorant recept maar kan er niet meer tegen. En dat komt door de baking soda.

Ik ben gaan zoeken naar nieuwe recepten en gaan experimenteren. Uiteindelijk is dit recept eruit gekomen waar ik zeer tevreden mee ben.

Door de bentoniet klei krijgt de deodorant creme wel een beetje vreemde kleur maar daar zie je gelukkig niets van als je de deo hebt opgebracht (en vlekken geeft het ook niet).

deodorant creme

Benodigdheden voor je deodorant creme:

Overige benodigdheden:

  • glazen maatbeker of ruime glazen pot
  • pan of kom met heet water
  • staafmixer
  • glazen potje (of meerdere kleine potjes)

Bereidingswijze.

Als je nog geen magnesium olie hebt gemaakt dan kan je deze eerst maken volgens dit recept. Daar lees je ook meteen alles over de voordelen van magnesium.

Doe de kokosolie en sheaboter in de glazen maatbeker of glazen pot. En zet deze in een pan of kom met heet water en laat het geheel smelten.  Omdat sheaboter niet te warm mag worden en kokosolie snel smelt hoef je het niet op het vuur te zetten.

Voeg dan de bentonietklei en het maiszetmeel/pijlwortelpoeder toe en meng het geheel heel goed door met de staafmixer. Laat dit dan 15 minuten rusten en afkoelen.

Giet dan heel langzaam de magnesium olie bij het mengsel terwijl je met de staafmixer goed roert en blijf mixen totdat je een mooie creme hebt gekregen.

Voeg dan als laatste de etherische olie toe en mix het geheel nogmaals goed door.

Schep het geheel dan in een schoon potje (of meerdere klein potjes) en laat goed afkoelen voordat je de deksel erop doet.

Gebruik:

Neem een beetje deodorant creme uit het potje (bij voorkeur met een spatel) en breng aan onder je oksels.

Alle benodigdheden voor je deodorant creme vind je ook in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën