Litteken roll on, verzachtend en verzorgend voor de huid
Gezondheid
Monica Can
Gezondheid
2 min
1

Litteken roll on, verzachtend en verzorgend voor de huid

2 min
1

Deze litteken roll on is verzorgend voor de huid en kan verlichting brengen bij littekens en striae.

Wanneer de huid beschadigd is, bijvoorbeeld door een operatie of door een wond, dan is het ontstaan van littekens een natuurlijk onderdeel van het huidherstel. Na enige tijd kunnen deze littekens vervagen. Een goed verzorgde huid kan sneller herstellen. Daar kan je deze verzorgende litteken roll on voor gebruiken.

Deze unieke mix is speciaal samengesteld met natuurlijke etherische- en plantaardige oliën. Oliën die bekend staan om hun huidverzorgende eigenschappen en dus ook kunnen helpen bij littekens. Door de roll on is de compositie makkelijk te gebruiken. En hygiënisch aan te brengen op de huid.

De basis van deze roll on is tarwekiem olie. Dit is een verzachtende en voedende olie die zeer goed is voor je huid. Het is een uitstekend middel om te gebruiken in je huidverzorgingsproducten, wat vooral veroorzaakt wordt door het hoge gehalte aan vitamine E (alpha en beta tocoferol). Maar het bevat daarnaast ook caroteen, lecithine en sporenelementen. Het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren is hoog (80%), het merendeel hiervan is linolzuur. Het kan goed gebruikt worden ter ondersteuning van het herstel van littekenweefsel.

litteken roll on

Benodigdheden voor je litteken roll on

Werkwijze

Neem het roll on flesje en druppel eerst de etherische olie, rozenbottel olie en vitamine E in het flesje. Vul dan aan met de tarwekiem of jojoba olie. Doe de roller en dop erop en dan even goed schudden. Nu is je roll on klaar voor gebruik.

Bovenstaande roll on is de optimale versie om je huid te verzorgen. En helpt bij de verzorging van littekens. Ook bij zwangerschapsstriemen ofwel striae kan deze roll on verlichting brengen.

Mocht je nu niet alle etherische oliën uit dit recept hebben, dan kan je de roll on ook met minder soorten etherische olie maken. Echter de oliën die een must zijn voor deze roll on zijn: rozenbottelolie, lavendel, wierook en geranium. En natuurlijk de jojoba of tarwekiem olie. Hoe meer soorten olie je toe kunt voegen des te effectiever zal je roll on zijn.

Gebruiksaanwijzing:

Gebruik de roll on 2 x daags. Bij voorkeur na het douchen op een nog warme, iets vochtige huid. Masseer dan licht in. Bij littekens kan je het beste beginnen als de wond goed dicht is, niet op open wonden gebruiken.

Verwacht niet binnen een week resultaat maar geef het even de tijd. Ik adviseer altijd om het minimaal 3 maanden vol te houden. Omdat wij mensen allemaal verschillend zijn kan de roll on bij de ene persoon sneller effect hebben als bij de andere. De roll on is in ieder geval verzorgend voor de huid dus het is zeker de moeite waard om het uit te proberen.

Alle benodigdheden voor je litteken roll on vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën