Rozemarijn pepermunt voetenbad , geeft direct energie!

Rozemarijn pepermunt voetenbad , geeft direct energie!

Vemoeide branderige voeten?  Dit heerlijke rozemarijn pepermunt voetenbad geeft weer volop energie.  Ideaal na een lange dag winkelen of als je veel staat tijdens het werk.

Wanneer je last hebt van stress of vermoeidheid is een voetenbad een echte aanrader.

Het gebruik van een voetenbad stimuleert niet alleen de doorbloeding, maar ook lichaam en geest krijgen een positieve boost.

Daarnaast draagt een voetenbad bij aan de vermindering van spanning en stress.

Na een vermoeide werkdag biedt dit rozemarijn pepermunt voetenbad een heerlijke verlichting aan de voeten en laat je geestelijk helemaal tot rust komen en geeft een echte energiekick.

En een handvol knikkers in je voetbad geeft je meteen een lekkere voetmassage.

De rozemarijn etherische olie heeft een verkwikkend en stimulerend effect op zowel je geest als bij vermoeide voeten. Daarnaast helpt het ook bij koude voeten omdat ze de bloedsomloop stimuleert.

Pepermunt verfrist en werkt heel goed bij branderige en pijnlijke voeten.

rozemarijn pepermunt voetenbad

Benodigdheden voor een rozemarijn pepermunt voetenbad

Bereiding

Het zout in een glazen kom of maatbeker doen, rozemarijn etherische olie met de plantaardige olie mengen en dan aan het zout toevoegen. Goed doorroeren totdat alle olie vermengd is met het zout.

Dan de geraspte zeep en gedroogde pepermunt en eventueel rozemarijn toevoegen en nogmaals goed mengen.

Het badzout in een glazen pot doen en goed afsluiten. Het is ongeveer 1 jaar houdbaar.

Gebruiksaanwijzing

Voor een ontspannend rozemarijn pepermunt voetenbad twee tot drie eetlepels van het zoutmengsel in een teiltje of schaal doen en een kop heet water toevoegen. Dan twee minuten wachten, even doorroeren en aanvullen met warm water.

Dan zoveel knikkers toevoegen totdat de bodem bedekt is. 10-20 minuten je voeten baden in het warme water en je voeten langzaam over de knikkers heen en weer rollen voor een ontspannende voetmassage.

Dit voetbad werkt ook heerlijk verfrissend bij warm weer. Los dan het zoutmengsel op in een kop heet water en voeg dan koud water toe voor snelle afkoeling en verfrissing.

Veronica
Door

Veronica

op 24 Jun 2018

Als ik het goed begrijp is die voetenbad niet ideaal voor 's avonds, maar ik zal het wel maken. Bedankt

Karin
Door

Karin

op 24 Jun 2018

Ik ga deze rozemarijn-pepermunt (voeten)badzout maken met de ontspannende werking van magnesiumvlokken i.p.v. het zout. Dit kun je gerust ‘s-avonds gebruiken. De opname van magnesium via je voeten is een aanrader en je slaapt er beter van (mocht je dat nog niet doen). Wanneer je iets of wat te fanatiek gesport hebben en je weet dat je spierpijn gaat krijgen, dan werkt magnesium daar ook goed voor. Ik ben benieuwd hoe het bevalt.

Veronica
Door

Veronica

op 20 Jul 2018

Je goede raad was uitstekend: ik heb zeer goed geslapen. Het geeft een aangenaam en fris gevoel. Ik moet nu nog op zoek gaan naar knikkers. Bedankt Monica, bedankt Karin

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 23 Jul 2018

Graag gedaan. Leuk om te lezen. Groetjes, Monica

Yvonne Wakeling
Door

Yvonne Wakeling

op 16 Aug 2018

Beste Monica Kan ik ook therische pepermunt olie gebruiken in dit recept? Met vriendelijke groet Yvonne

carla
Door

carla

op 19 Mar 2020

Hi hi,Heel leuk advies! ik heb pepermunt olie van geurwolkje alleen lees ik op verschillende sites dat etherische olie pepermunt niet gebruikt mag worden in bad of in een voetenbad omdat het te koud zou kunnen worden? Maar op jouw site staan altijd super goeie tips, dus nu weet ik het eventjes niet meer. Zou je me raad kunnen geven? Weet jij waarom ze dit schrijven?

Reactie plaatsen