Anti voetschimmel olie,  effectief tegen zwemmerseczeem

Anti voetschimmel olie, effectief tegen zwemmerseczeem

Deze speciale anti voetschimmel olie werkt zeer goed tegen schimmelnagels en zwemmers eczeem.

Zwemmerseczeem is eigenlijk een verkeerde omschrijving. Het is namelijk geen eczeem maar een besmettelijke schimmelinfectie die optreedt bij de huid tussen de tenen.

Een rode uitslag tussen de tenen is vaak het eerste symptoom dat je last hebt van zwemmerseczeem. Als je jeschoenen of sokken hebt uitgedaan kan het heel erg gaan jeuken, steken en een branderig gevoel geven.

Doordat je van zwemmerseczeem ook een hele droge voetzolen kunt krijgen en die droge huid zich uiteindelijk uitbreidt naar de zijkanten van je voet wordt het vaak verward met eczeem, dit verklaart ook de misleidende naam van deze schimmelinfectie.

Zwemmerseczeem is helaas besmettelijk en niet zo’n klein beetje ook. Je kunt door direct contact met het geïnfecteerde deel van iemand die zwemmerseczeem heeft last krijgen van zwemmerseczeem en ook als je dezelfde plaats aanraakt als waar iemand gestaan heeft op blote voeten met zwemmerseczeem.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ongeveer 10% van de nederlandse bevolking wel eens te maken heeft met voetschimmel. Als de schimmel de huid kan binnendringen ontstaat de infectie. Hij groeit bij warme, vochtige condities. Een schimmelinfectie kan zeer hardnekkig zijn en is niet met alleen maar goed wassen en afdrogen weg te krijgen.

Etherische olie kan echter goed helpen om de voetschimmel te bestrijden. Veel etherische olien hebben namelijk een schimmeldodende werking.

Door de combinatie met neem olie maak je hier een perfecte olie tegen zwemmeseczeem van.

Neemolie is namelijk zeer geschikt voor de verzorging van droge en gevoelige huid, psoriasis, acne, dermatitis, eczeem, huidschimmels, zwemmerseczeem, nagelschimmels, hoofdroos en hoofdluis.

anti voetschimmel olie

Benodigdheden voor je anti voetschimmel olie

100 ml. neem olie

10 druppels tea tree of manuka etherische olie

5 druppels geranium etherische olie

5 druppels lavendel etherische olie

Gebruik

Voeg de etherische olie aan de neem olie toe en schud het geheel zodat de etherische olie zich goed mengt met de neem olie. Bewaar in een donker glazen flesje.

Breng de anti voetschimmel olie twee keer per dag aan op de beschimmelde plaats en iets eromheen. Zorg ervoor dat je voor het aanbrengen van de anti voetschimmel olie je voeten schoon en droog hebt gemaakt.

Mocht je bovenstaande etherische olie niet in huis hebben dan kan je ook een combinatie maken met de volgende etherische olie soorten, deze zijn allemaal schimmel dodend:

Citroen Eucalyptus etherische olie

Kamille (Roomse) etherische olie

– Kruidnagel etherische olie

Lemongrass etherische olie

– Mirre etherische olie

Oregano etherische olie

Patchouli etherische olie

– Palmarosa etherische olie

Sandelhout etherische olie

Neem olie en de etherische olie voor je anti voetschimmel olie kan je bestellen in de Aromalifestyle shop.

Lydia
Door

Lydia

op 24 Jun 2018

Ik gebruik het altijd wanneer ik gezwommen heb, om voetschimmel te voorkomen. Ik gebruik tea tree, lekker fris.

Gerry
Door

Gerry

op 24 Jun 2018

Wat ook prima helpt is een combi van 30 ml Aloe Vera gel, 5 dr Vetiver, 10 dr Tea-Tree en 10 dr Lavendel Officinalis Goed schudden voor gebruik. en consequent 2xdd, zo nodig bij warm weer 1x extra. (Verkoeling van de voeten door de Aloe Vera gel) Behandelen tegelijkertijd het voetreflexpunt van de bijnieren ook consequent 2x dd. Ik heb bij dit recept goede ervaring. Enehhh de aanhouder wint.!

Ineke de Ruiter
Door

Ineke de Ruiter

op 02 Aug 2019

Wat ook goed is om tegelijkertijd te doen is baking soda in al je schoenen strooien en een nacht laten staan. Dit doodt de bacterien en voorkomt dat je het iedere keer weer krijgt.

Maurice
Door

Maurice

op 12 Sep 2020

Kan ik deze combinatie ook gebruiken voor schimmel aan de hand?

Greet
Door

Greet

op 13 Jun 2021

Super! Ik ben heel benieuwd, want ja, ik heb zwemmersexceem... Hartelijk dank, Monica!

Natascha
Door

Natascha

op 06 Jul 2021

Kun je ipv Neemolie ook jojoba of zoete amandelolie gebruiken?

Reactie plaatsen